Corona in ’t buitenland #5: PSA blijft onderdelen leveren | FCA en Ferrari bieden hulp aan ventilatorfabrikant

Coronavirus • Volg hier alle ontwikkelingen met betrekking tot het coronavirus in het buitenland. Volvo stopt de productie in vier fabrieken. FCA en Ferrari willen een fabrikant van ventilatoren helpen.
Redactie Redactie
• Laatste update:
De uitbraak van het coronavirus heeft wereldwijd gevolgen. (Foto: Shutterstock)

De liveblog van vrijdag 20 maart is gesloten. Uiteraard houden we het belangrijkste nieuws blijvend in de gaten.

13:40 | Autofabrikanten ondersteunen ontwikkeling Britse beademingsapparatuur

Autofabrikanten met fabrieken in het Verenigd Koninkrijk, zoals Toyota en Jaguar Landrover, hopen Britse ziekenhuizen vanaf volgende week te voorzien van duizenden beademingsapparaten. De autofabrikanten werken samen met bedrijven uit de ruimte- en luchtvaartindustrie. Dit meldt BBC.

De autofabrikanten gaven eerder deze week aan te willen helpen bij de productie van medische apparatuur, net zoals Ford en Tesla in de Verenigde Staten. 

Gezondheidsminister Hancock verwacht dat de prototypen volgende week door de keuring zijn en ook zei hij alle apparaten te gaan kopen. Ook de zeven Formule 1-teams met fabrieken in Engeland helpen mee met het ontwikkelen van medische apparatuur.

12:15 | PSA blijft aftermarket bedienen

PSA houdt zijn distributiecentra open om de aftermarket te kunnen bedienen. Dit maakt het bedrijf vandaag bekend. De autofabrikant stelt dat het noodzakelijk is dat voertuigen mobiel blijven. “Dit is met name het geval voor medisch personeel, logistiek en mensen die naar ziekenhuizen moeten gaan”, aldus PSA. Ook het Distrigo-distributieplatforms zet zijn activiteiten voort, in sommige gevallen in een aangepaste vorm.

PSA Aftermarket geeft aan dat de volledige toeleveringsketen wordt gemobiliseerd om klanten, erkende herstellers en onafhankelijke herstellers te blijven bedienen. Dit geldt voor alle productlijnen, zoals originele PSA-onderdelen, onderdelen van andere merken en voor Eurorepar, dat een sterke opmars in Nederland maakt.

10:30 | Volvo stopt productie in vier fabrieken

Autofabrikant Volvo legt de productie stil in drie Zweedse en één Amerikaanse fabriek. Dit meldt Automotive News Europe vandaag. De Belgische fabriek van Volvo werd dinsdag al stilgelegd. De Zweedse autofabrikant hoopt de productie in Gent op 6 april te hervatten. Eerder deze maand kon Volvo, dat wil fuseren met het Chinese Geely, zijn vier fabrieken in China na een lange sluitingsperiode heropenen.

09:20 | FCA en Ferrari bieden hulp aan bij fabrikant ventilatoren

Autofabrikanten FCA en Ferrari voeren gesprekken met Siare Engineering om de productie van medische ventilatoren in Italië op te voeren. Extra beademingsapparatuur is nodig in de Italiaanse ziekenhuizen om de ademhaling over te nemen van patiënten die lijden aan het coronavirus. Dit meldt Automotive News Europe.

Hierbij zijn er twee opties. FCA, waarvan ceo Mike Manley eerder aangaf dat corona de Europese productie aan zou tasten, en Ferrari helpen ventilatorfabrikant Siare Engineering aan een capaciteitsverhoging in de fabriek met de steun van technici die door de autofabrikanten worden verstrekt. Of Siare Engineering gaat de productie van ventilatordelen aan de autofabrikanten uitbesteden.

Volgens Gianluca Preziosa, president van Siare, delen de twee industrieën een gezamenlijke expertise waarbij zij zich beroepen op elektronica en pneumatiek. “We praten met FCA en Ferrari om te kijken of ze ons een handje kunnen helpen in dit proces voor het elektronica-gedeelte.”

Liveblog Corona in ’t buitenland

  • Bekijk hier het internationale coronanieuws van 19 maart.
  • Bekijk hier het internationale coronanieuws van 18 maart
  • Bekijk hier het internationale coronanieuws van 17 maart
  • Bekijk hier het internationale coronanieuws t/m 16 maart 
Corona in ’t buitenland #5: PSA blijft onderdelen leveren | FCA en Ferrari bieden hulp aan ventilatorfabrikant | Automotive Online

Corona in ’t buitenland #5: PSA blijft onderdelen leveren | FCA en Ferrari bieden hulp aan ventilatorfabrikant

Coronavirus • Volg hier alle ontwikkelingen met betrekking tot het coronavirus in het buitenland. Volvo stopt de productie in vier fabrieken. FCA en Ferrari willen een fabrikant van ventilatoren helpen.
Redactie Redactie
• Laatste update:
De uitbraak van het coronavirus heeft wereldwijd gevolgen. (Foto: Shutterstock)

De liveblog van vrijdag 20 maart is gesloten. Uiteraard houden we het belangrijkste nieuws blijvend in de gaten.

13:40 | Autofabrikanten ondersteunen ontwikkeling Britse beademingsapparatuur

Autofabrikanten met fabrieken in het Verenigd Koninkrijk, zoals Toyota en Jaguar Landrover, hopen Britse ziekenhuizen vanaf volgende week te voorzien van duizenden beademingsapparaten. De autofabrikanten werken samen met bedrijven uit de ruimte- en luchtvaartindustrie. Dit meldt BBC.

De autofabrikanten gaven eerder deze week aan te willen helpen bij de productie van medische apparatuur, net zoals Ford en Tesla in de Verenigde Staten. 

Gezondheidsminister Hancock verwacht dat de prototypen volgende week door de keuring zijn en ook zei hij alle apparaten te gaan kopen. Ook de zeven Formule 1-teams met fabrieken in Engeland helpen mee met het ontwikkelen van medische apparatuur.

12:15 | PSA blijft aftermarket bedienen

PSA houdt zijn distributiecentra open om de aftermarket te kunnen bedienen. Dit maakt het bedrijf vandaag bekend. De autofabrikant stelt dat het noodzakelijk is dat voertuigen mobiel blijven. “Dit is met name het geval voor medisch personeel, logistiek en mensen die naar ziekenhuizen moeten gaan”, aldus PSA. Ook het Distrigo-distributieplatforms zet zijn activiteiten voort, in sommige gevallen in een aangepaste vorm.

PSA Aftermarket geeft aan dat de volledige toeleveringsketen wordt gemobiliseerd om klanten, erkende herstellers en onafhankelijke herstellers te blijven bedienen. Dit geldt voor alle productlijnen, zoals originele PSA-onderdelen, onderdelen van andere merken en voor Eurorepar, dat een sterke opmars in Nederland maakt.

10:30 | Volvo stopt productie in vier fabrieken

Autofabrikant Volvo legt de productie stil in drie Zweedse en één Amerikaanse fabriek. Dit meldt Automotive News Europe vandaag. De Belgische fabriek van Volvo werd dinsdag al stilgelegd. De Zweedse autofabrikant hoopt de productie in Gent op 6 april te hervatten. Eerder deze maand kon Volvo, dat wil fuseren met het Chinese Geely, zijn vier fabrieken in China na een lange sluitingsperiode heropenen.

09:20 | FCA en Ferrari bieden hulp aan bij fabrikant ventilatoren

Autofabrikanten FCA en Ferrari voeren gesprekken met Siare Engineering om de productie van medische ventilatoren in Italië op te voeren. Extra beademingsapparatuur is nodig in de Italiaanse ziekenhuizen om de ademhaling over te nemen van patiënten die lijden aan het coronavirus. Dit meldt Automotive News Europe.

Hierbij zijn er twee opties. FCA, waarvan ceo Mike Manley eerder aangaf dat corona de Europese productie aan zou tasten, en Ferrari helpen ventilatorfabrikant Siare Engineering aan een capaciteitsverhoging in de fabriek met de steun van technici die door de autofabrikanten worden verstrekt. Of Siare Engineering gaat de productie van ventilatordelen aan de autofabrikanten uitbesteden.

Volgens Gianluca Preziosa, president van Siare, delen de twee industrieën een gezamenlijke expertise waarbij zij zich beroepen op elektronica en pneumatiek. “We praten met FCA en Ferrari om te kijken of ze ons een handje kunnen helpen in dit proces voor het elektronica-gedeelte.”

Liveblog Corona in ’t buitenland

  • Bekijk hier het internationale coronanieuws van 19 maart.
  • Bekijk hier het internationale coronanieuws van 18 maart
  • Bekijk hier het internationale coronanieuws van 17 maart
  • Bekijk hier het internationale coronanieuws t/m 16 maart