Coronavirus: Belgische autobedrijven gaan op zaterdag dicht

Coronavirus • Volg hier alle ontwikkelingen met betrekking tot het coronavirus. Nieuwste update: In België blijven alle autobedrijven de rest van de maand op zaterdag dicht.
Maarten Bokslag Maarten Bokslag
• Laatste update:
Foto: Shutterstock

De Belgische overheid heeft vanmorgen maatregelen aangekondigd om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Alle winkels, waaronder ook de autobedrijven vallen, zijn de rest van maart op zaterdag en zondag verplicht gesloten, meldt de federale overheid op haar website. Enkel apotheken en supermarkten mogen in het weekend nog de deuren openen. Door de week zijn alle winkels en autobedrijven wel geopend.

 

Nieuws van 12 maart.

British Cars & Lifestyle uitgesteld tot het najaar

Het auto-evenement British Cars & Lifestyle in Den Bosch is verplaatst vanwege het coronavirus. In plaats van aankomende zaterdag en zondag vindt de beurs met producten uit het Verenigd Koninkrijk later dit najaar plaats in Autotron. Dit maakte de organistor Libéma woensdag bekend. 

Mark Albada Jelgersma, beursmanager automotive bij Libéma, heeft het besluit genomen naar aanleiding van adviezen van de veiligheidsregio’s en het RIVM. Met de verplaatsing hoopt hij de veiligheid van de bezoekers en de kwaliteit van het evenement te waarborgen. Bezoekers die online een ticket hebben gekocht, krijgen het geld terug.

Het tweedaagse evenement wordt al ruim 25 jaar georganiseerd in het Autotron. Gemiddeld trekt British Cars & Lifestyle zesduizend bezoekers en nemen er ruim tweehonderd standhouders deel aan de beurs met producten en lifestylebeleving uit het Verenigd Koninkrijk.

 

Nieuws van 11 maart.

Intertraffic uitgesteld tot maart 2021

De uitbraak van het coronavirus zorgt voor het uitstellen van Intertraffic Amsterdam. De beurs wordt nu in maart 2021 gehouden. Dit maakt RAI Amsterdam vandaag bekend.

De geldende reisbeperkingen maken het voor bezoekers moeilijk om de beurs te bezoeken. Op verzoek van zowel exposanten als bezoekers heeft RAI Amsterdam besloten om de Intertraffic te verplaatsen. De beurs stond gepland van 21 tot 24 april.

Volgens Joyce de Winter, beursmanager van Intertraffic, komt het merendeel van de exposanten uit China en Italië. Deze landen zijn zwaar getroffen door het coronavirus.

Citröen-dealer Wensink stelt opening uit

De verhuizing van Citroën-dealer Wensink in Meppel wordt op 4 april niet feestelijk ingeluid. Uit veiligheidsoverwegingen is besloten de opening uit te stellen vanwege het coronavirus.

De vestiging van Wensink is vanaf 1 april te vinden aan de Werkhorst 26 in Meppel. Of er alsnog een feestelijke opening volgt, moet nog besloten worden.

Tijdelijke productiestop FCA om Italiaanse fabrieken te reinigen

Het tijdelijk stilleggen van de installaties gebeurt om het verder verspreiden van het coronavirus te voorkomen.

Autofabrikant FCA heeft het werk tijdelijk stil gelegd in diverse Italiaanse fabrieken. Het bedrijf doet dit om besmetting bij het personeel met het coronavirus te voorkomen. Dit meldt FCA woensdag.

FCA neemt twee à drie dagen de tijd om een intensieve reiniging van de fabrieken in Pomigliano, Melfi, Atessa en Cassino uit te voeren. De maatregelen vinden plaats tot en met zaterdag. Daarnaast staat de autofabrikant een grotere afstand tussen de werknemers toe op hun werkstations.

FCA verlaagt de dagelijkse productietarieven om de aangepaste productieprocessen aan te passen. Dit heeft volgens de autofabrikant geen effect op de totale productiecijfers.

 Autoshow van New York uitgesteld

De beurs vindt nu plaats van 28 augustus tot 6 september.

De uitbraak van het coronavirus zorgt er voor dat de autoshow van New York is uitgesteld. Aanvankelijk zou de show dinsdag van start gaan. Dit maakte de Greater New York Automobile Dealers Association dinsdag bekend. De beurs is verplaatst en gaat nu van start op 28 augustus.

De jaarlijkse autoshow wordt uitgesteld om bezoekers en exposanten te beschermen tegen het virus, aldus voorzitter Teken Schienberg van de vereniging. Deelnemende bedrijven waren van plan om ruim vijftig nieuwe modellen van luxe personenauto’s te demonstreren op de autoshow.

 

Nieuws van 10 maart.

Webasto ontkent schuld aan uitbraak Italië

Een Italiaanse viroloog herleidde het virus naar de Duitse toeleverancier, maar die zegt dat diens met corona besmette medewerkers nooit in Italië zijn geweest.

De Duitse toeleverancier Webasto, die in januari dit jaar werd getroffen door een uitbraak van het coronavirus, ontkent de aantijgingen van een Italiaanse viroloog dat medewerkers van dit bedrijf het virus naar Italië hebben gebracht. Massimo Galli, hoofd besmettelijke ziekten in het Luigi Sacco University Hospital in Milaan, stelde in de Washington Post dat het virus via de medewerkers van Webasto in Italië terecht moet zijn gekomen. Virologen van het ziekenhuis zagen nauwe overeenkomsten tussen het het virus in Italië en die van de Webasto-uitbraak. De Duitse toeleverancier stelt in Automotive News Europe dat de betrokken Chinese en Duitse medewerkers nooit in Italië zijn geweest.

In januari bleken zestien werknemers van Webasto besmet. Meer dan tweehonderd medewerkers van het bedrijf zijn daarop getest op het virus. Ook besloot Webasto het hoofdkwartier in München twee weken te sluiten om verdere verspreiding te voorkomen.

Ford plaats 30 medewerkers in quarantaine

Ford heeft een werknemer van zijn Duitse ontwikkelingscentrum in het Duitse Merkenich in quarantaine geplaatst. De maatregel volgde nadat de medewerker positief was getest op het coronavirus, meldt Automotive News Europe. Ongeveer dertig werknemers van de faciliteit zijn uit voorzorg naar huis gestuurd. Ford heeft in totaal ongeveer vierduizend werknemers op de betreffende productielocatie. Volgens de Amerikaanse autofabrikant komt de productie niet in gevaar.

In Merkenich bevinden zich Fords Europese designcentrum, onder leiding van Nederlander Amko Leenarts, twee testbanen, drie windtunnels, een crash-laboratorium, een akoestisch centrum en een uitlaatgaslaboratorium. Om de dreiging van het coronavirus te verminderen heeft Ford ook zijn wereldwijde verbod op niet-noodzakelijke reizen uitgebreid tot 17 april.

Automechanika Istanbul uitgesteld

De Automechanika Instanbul, de Turkse organisatie van de internationale vakbeurs voor de autobranche, is uitgesteld. Het evenement, dat vorig jaar 50.000 bezoekers trok, wordt wegens het coronavirus uitgesteld. In plaats van 2 tot 5 april, vindt de beurs in de Tuyap Fair nu plaats van 25 tot en met 28 juni. Eerder stelde Automechanika ook al de Aziatische edtities uit.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.

Coronavirus: Belgische autobedrijven gaan op zaterdag dicht | Automotive Online

Coronavirus: Belgische autobedrijven gaan op zaterdag dicht

Coronavirus • Volg hier alle ontwikkelingen met betrekking tot het coronavirus. Nieuwste update: In België blijven alle autobedrijven de rest van de maand op zaterdag dicht.
Maarten Bokslag Maarten Bokslag
• Laatste update:
Foto: Shutterstock

De Belgische overheid heeft vanmorgen maatregelen aangekondigd om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Alle winkels, waaronder ook de autobedrijven vallen, zijn de rest van maart op zaterdag en zondag verplicht gesloten, meldt de federale overheid op haar website. Enkel apotheken en supermarkten mogen in het weekend nog de deuren openen. Door de week zijn alle winkels en autobedrijven wel geopend.

 

Nieuws van 12 maart.

British Cars & Lifestyle uitgesteld tot het najaar

Het auto-evenement British Cars & Lifestyle in Den Bosch is verplaatst vanwege het coronavirus. In plaats van aankomende zaterdag en zondag vindt de beurs met producten uit het Verenigd Koninkrijk later dit najaar plaats in Autotron. Dit maakte de organistor Libéma woensdag bekend. 

Mark Albada Jelgersma, beursmanager automotive bij Libéma, heeft het besluit genomen naar aanleiding van adviezen van de veiligheidsregio’s en het RIVM. Met de verplaatsing hoopt hij de veiligheid van de bezoekers en de kwaliteit van het evenement te waarborgen. Bezoekers die online een ticket hebben gekocht, krijgen het geld terug.

Het tweedaagse evenement wordt al ruim 25 jaar georganiseerd in het Autotron. Gemiddeld trekt British Cars & Lifestyle zesduizend bezoekers en nemen er ruim tweehonderd standhouders deel aan de beurs met producten en lifestylebeleving uit het Verenigd Koninkrijk.

 

Nieuws van 11 maart.

Intertraffic uitgesteld tot maart 2021

De uitbraak van het coronavirus zorgt voor het uitstellen van Intertraffic Amsterdam. De beurs wordt nu in maart 2021 gehouden. Dit maakt RAI Amsterdam vandaag bekend.

De geldende reisbeperkingen maken het voor bezoekers moeilijk om de beurs te bezoeken. Op verzoek van zowel exposanten als bezoekers heeft RAI Amsterdam besloten om de Intertraffic te verplaatsen. De beurs stond gepland van 21 tot 24 april.

Volgens Joyce de Winter, beursmanager van Intertraffic, komt het merendeel van de exposanten uit China en Italië. Deze landen zijn zwaar getroffen door het coronavirus.

Citröen-dealer Wensink stelt opening uit

De verhuizing van Citroën-dealer Wensink in Meppel wordt op 4 april niet feestelijk ingeluid. Uit veiligheidsoverwegingen is besloten de opening uit te stellen vanwege het coronavirus.

De vestiging van Wensink is vanaf 1 april te vinden aan de Werkhorst 26 in Meppel. Of er alsnog een feestelijke opening volgt, moet nog besloten worden.

Tijdelijke productiestop FCA om Italiaanse fabrieken te reinigen

Het tijdelijk stilleggen van de installaties gebeurt om het verder verspreiden van het coronavirus te voorkomen.

Autofabrikant FCA heeft het werk tijdelijk stil gelegd in diverse Italiaanse fabrieken. Het bedrijf doet dit om besmetting bij het personeel met het coronavirus te voorkomen. Dit meldt FCA woensdag.

FCA neemt twee à drie dagen de tijd om een intensieve reiniging van de fabrieken in Pomigliano, Melfi, Atessa en Cassino uit te voeren. De maatregelen vinden plaats tot en met zaterdag. Daarnaast staat de autofabrikant een grotere afstand tussen de werknemers toe op hun werkstations.

FCA verlaagt de dagelijkse productietarieven om de aangepaste productieprocessen aan te passen. Dit heeft volgens de autofabrikant geen effect op de totale productiecijfers.

 Autoshow van New York uitgesteld

De beurs vindt nu plaats van 28 augustus tot 6 september.

De uitbraak van het coronavirus zorgt er voor dat de autoshow van New York is uitgesteld. Aanvankelijk zou de show dinsdag van start gaan. Dit maakte de Greater New York Automobile Dealers Association dinsdag bekend. De beurs is verplaatst en gaat nu van start op 28 augustus.

De jaarlijkse autoshow wordt uitgesteld om bezoekers en exposanten te beschermen tegen het virus, aldus voorzitter Teken Schienberg van de vereniging. Deelnemende bedrijven waren van plan om ruim vijftig nieuwe modellen van luxe personenauto’s te demonstreren op de autoshow.

 

Nieuws van 10 maart.

Webasto ontkent schuld aan uitbraak Italië

Een Italiaanse viroloog herleidde het virus naar de Duitse toeleverancier, maar die zegt dat diens met corona besmette medewerkers nooit in Italië zijn geweest.

De Duitse toeleverancier Webasto, die in januari dit jaar werd getroffen door een uitbraak van het coronavirus, ontkent de aantijgingen van een Italiaanse viroloog dat medewerkers van dit bedrijf het virus naar Italië hebben gebracht. Massimo Galli, hoofd besmettelijke ziekten in het Luigi Sacco University Hospital in Milaan, stelde in de Washington Post dat het virus via de medewerkers van Webasto in Italië terecht moet zijn gekomen. Virologen van het ziekenhuis zagen nauwe overeenkomsten tussen het het virus in Italië en die van de Webasto-uitbraak. De Duitse toeleverancier stelt in Automotive News Europe dat de betrokken Chinese en Duitse medewerkers nooit in Italië zijn geweest.

In januari bleken zestien werknemers van Webasto besmet. Meer dan tweehonderd medewerkers van het bedrijf zijn daarop getest op het virus. Ook besloot Webasto het hoofdkwartier in München twee weken te sluiten om verdere verspreiding te voorkomen.

Ford plaats 30 medewerkers in quarantaine

Ford heeft een werknemer van zijn Duitse ontwikkelingscentrum in het Duitse Merkenich in quarantaine geplaatst. De maatregel volgde nadat de medewerker positief was getest op het coronavirus, meldt Automotive News Europe. Ongeveer dertig werknemers van de faciliteit zijn uit voorzorg naar huis gestuurd. Ford heeft in totaal ongeveer vierduizend werknemers op de betreffende productielocatie. Volgens de Amerikaanse autofabrikant komt de productie niet in gevaar.

In Merkenich bevinden zich Fords Europese designcentrum, onder leiding van Nederlander Amko Leenarts, twee testbanen, drie windtunnels, een crash-laboratorium, een akoestisch centrum en een uitlaatgaslaboratorium. Om de dreiging van het coronavirus te verminderen heeft Ford ook zijn wereldwijde verbod op niet-noodzakelijke reizen uitgebreid tot 17 april.

Automechanika Istanbul uitgesteld

De Automechanika Instanbul, de Turkse organisatie van de internationale vakbeurs voor de autobranche, is uitgesteld. Het evenement, dat vorig jaar 50.000 bezoekers trok, wordt wegens het coronavirus uitgesteld. In plaats van 2 tot 5 april, vindt de beurs in de Tuyap Fair nu plaats van 25 tot en met 28 juni. Eerder stelde Automechanika ook al de Aziatische edtities uit.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.