‘Autobouwers helpen China met bestrijding coronavirus’

Coronavirus • Autofabrikanten bouwen ambulances en doneren geld.
Jesse Busser Jesse Busser
• Laatste update:
Ford bouwt 600 Transit-modellen om tot ambulances. (Foto: Shutterstock)

Een aantal autobouwers met vestigingen in China is druk bezig om te helpen om de uitbraak van het coronavirus in China te bestrijden, meldt Automotive News. Daarnaast  evacueren ze hun werknemers uit het besmette gebied.

Zo is Jianglin Motors, een joint venture met Ford, druk bezig met de ombouw van 600 Transit-busjes tot ambulances, meldt de blog van het bedrijf. De twee Chinese staatsbedrijven, SAIC Motor en Beiqi Foton Motor, bouwen ook ambulances, melden ze op hun blogs. Andere automerken, waaronder Daimler, BMW, Toyota, Honda, Dongfeng Motor en GAC Motor, hebben tussen de 654 duizend en 3,4 miljoen euro gedoneerd voor hulp aan de slachtoffers van het virus.

Evacuaties

Het coronavirus is in alle Chinese regio’s geconstateerd, behalve in Tibet. In de stad Wuhan, waar het virus begon, staan fabrieken van Dongfeng, PSA Group, Renault, Nissan, Honda en General Motors.

PSA kondigde gister al aan 38 werknemers en hun families uit Wuhan terug te halen. Ook Nissan en Honda willen werknemers en familieleden uit het besmette gebied evacueren.

‘Autobouwers helpen China met bestrijding coronavirus’ | Automotive Online

‘Autobouwers helpen China met bestrijding coronavirus’

Coronavirus • Autofabrikanten bouwen ambulances en doneren geld.
Jesse Busser Jesse Busser
• Laatste update:
Ford bouwt 600 Transit-modellen om tot ambulances. (Foto: Shutterstock)

Een aantal autobouwers met vestigingen in China is druk bezig om te helpen om de uitbraak van het coronavirus in China te bestrijden, meldt Automotive News. Daarnaast  evacueren ze hun werknemers uit het besmette gebied.

Zo is Jianglin Motors, een joint venture met Ford, druk bezig met de ombouw van 600 Transit-busjes tot ambulances, meldt de blog van het bedrijf. De twee Chinese staatsbedrijven, SAIC Motor en Beiqi Foton Motor, bouwen ook ambulances, melden ze op hun blogs. Andere automerken, waaronder Daimler, BMW, Toyota, Honda, Dongfeng Motor en GAC Motor, hebben tussen de 654 duizend en 3,4 miljoen euro gedoneerd voor hulp aan de slachtoffers van het virus.

Evacuaties

Het coronavirus is in alle Chinese regio’s geconstateerd, behalve in Tibet. In de stad Wuhan, waar het virus begon, staan fabrieken van Dongfeng, PSA Group, Renault, Nissan, Honda en General Motors.

PSA kondigde gister al aan 38 werknemers en hun families uit Wuhan terug te halen. Ook Nissan en Honda willen werknemers en familieleden uit het besmette gebied evacueren.