‘Alle banen bij FCA blijven behouden ondanks besparingsplan’

Jesse Busser Jesse Busser
FCA garandeert alle Italiaanse banen bij het concern (Foto:Shutterstock)

De 400 duizend werknemers van Fiat Chrysler Automobiles (FCA) in Italië behouden hun baan, ondanks dat in de fusie tussen FCA en PSA een flinke kostenbesparing is meegenomen. Die garantie zou het FCA-bestuur hebben gedaan aan de vakbonden tijdens een bijeenkomst in Turijn. Dat meldt persbureau Reuters op basis van een statement van Rocco Palombella, hoofd van de UILM Metaalwerkersvakbond. Ook het plan om 5 miljard euro te investeren in de Italiaanse FCA-fabrieken blijft staan.Automotive-columnist Arjen de Jong denkt dat de fusie alleen kans van slagen heeft als er flink wordt gesaneerd.

PSA Groep en FCA maakten eerder deze maand bekend te gaan fuseren en daarbij voor 3,7 miljard euro te willen besparen. Hierbij zou de belofte zijn gedaan dat er geen fabrieken worden gesloten, meldt Reuters.

‘Alle banen bij FCA blijven behouden ondanks besparingsplan’ | Automotive Online

‘Alle banen bij FCA blijven behouden ondanks besparingsplan’

Jesse Busser Jesse Busser
FCA garandeert alle Italiaanse banen bij het concern (Foto:Shutterstock)

De 400 duizend werknemers van Fiat Chrysler Automobiles (FCA) in Italië behouden hun baan, ondanks dat in de fusie tussen FCA en PSA een flinke kostenbesparing is meegenomen. Die garantie zou het FCA-bestuur hebben gedaan aan de vakbonden tijdens een bijeenkomst in Turijn. Dat meldt persbureau Reuters op basis van een statement van Rocco Palombella, hoofd van de UILM Metaalwerkersvakbond. Ook het plan om 5 miljard euro te investeren in de Italiaanse FCA-fabrieken blijft staan.Automotive-columnist Arjen de Jong denkt dat de fusie alleen kans van slagen heeft als er flink wordt gesaneerd.

PSA Groep en FCA maakten eerder deze maand bekend te gaan fuseren en daarbij voor 3,7 miljard euro te willen besparen. Hierbij zou de belofte zijn gedaan dat er geen fabrieken worden gesloten, meldt Reuters.