‘Verkiezingen in het VK: Boris Johnson belooft Britse autofabrieken te beschermen’

Maarten Bokslag Maarten Bokslag
Bij een harde Brexit dreigen diverse autofabrikanten het UK te verlaten (foto: Shutterstock)

Er zijn vandaag vervroegde verkiezingen in het Verenigd Koninkrijk. De Britse premier Boris Johnson beloofde eerder deze week dat hij de Britse autofabrikanten na de Brexit zal beschermen. Hij vertelde dit op campagne tijdens een bezoek aan transportbedrijf Fergusons Transport in het Engelse Washington, zo meldt Auto News Europe.

Fergusons Transport bevindt zich op zes kilometer van de Britse fabriek van Nissan in Sunderland: de grootste autofabriek van het VK met 7.000 werknemers. Nissan is een grote klant van het transportbedrijf. Johnson werd gevraagd of hij het voortbestaan van de Nissan-fabriek kon garanderen. “Natuurlijk. Het is absoluut noodzakelijk dat we toeleveringsketens beschermen. We beschermen Nissan Motors, we zorgen ervoor dat mensen willen blijven investeren in ons land”, zei Johnson, die hoopt vandaag de verkiezingen te winnen zodat hij zijn eerder afgewezen Brexit-voorstel alsnog door het parlement kan loodsen. Johnson gaf niet aan hoe hij de auto-industrie wil beschermen. 

Handelstarieven

Bij een harde Brexit treden automatisch handelstarieven van 10 procent in werking. Gianluca de Ficchy, voorzitter van Nissan Europa, heeft eerder gewaarschuwd dat hij bij zulke handelstarieven de toekomst van de fabriek in Sunderland opnieuw gaat overwegen, meldt Auto News. De reden is dat 70 procent van de daar gebouwde auto’s naar het vasteland van Europa wordt geëxporteerd. Uit voorzorg produceert Nissan de nieuwe X-trail voor de Europese markt niet in het VK, maar in Japan.  PSA dreigde eerder al dat het de productie van de Astra bij een harde Brexit naar het vasteland verplaatst.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.

‘Verkiezingen in het VK: Boris Johnson belooft Britse autofabrieken te beschermen’ | Automotive Online

‘Verkiezingen in het VK: Boris Johnson belooft Britse autofabrieken te beschermen’

Maarten Bokslag Maarten Bokslag
Bij een harde Brexit dreigen diverse autofabrikanten het UK te verlaten (foto: Shutterstock)

Er zijn vandaag vervroegde verkiezingen in het Verenigd Koninkrijk. De Britse premier Boris Johnson beloofde eerder deze week dat hij de Britse autofabrikanten na de Brexit zal beschermen. Hij vertelde dit op campagne tijdens een bezoek aan transportbedrijf Fergusons Transport in het Engelse Washington, zo meldt Auto News Europe.

Fergusons Transport bevindt zich op zes kilometer van de Britse fabriek van Nissan in Sunderland: de grootste autofabriek van het VK met 7.000 werknemers. Nissan is een grote klant van het transportbedrijf. Johnson werd gevraagd of hij het voortbestaan van de Nissan-fabriek kon garanderen. “Natuurlijk. Het is absoluut noodzakelijk dat we toeleveringsketens beschermen. We beschermen Nissan Motors, we zorgen ervoor dat mensen willen blijven investeren in ons land”, zei Johnson, die hoopt vandaag de verkiezingen te winnen zodat hij zijn eerder afgewezen Brexit-voorstel alsnog door het parlement kan loodsen. Johnson gaf niet aan hoe hij de auto-industrie wil beschermen. 

Handelstarieven

Bij een harde Brexit treden automatisch handelstarieven van 10 procent in werking. Gianluca de Ficchy, voorzitter van Nissan Europa, heeft eerder gewaarschuwd dat hij bij zulke handelstarieven de toekomst van de fabriek in Sunderland opnieuw gaat overwegen, meldt Auto News. De reden is dat 70 procent van de daar gebouwde auto’s naar het vasteland van Europa wordt geëxporteerd. Uit voorzorg produceert Nissan de nieuwe X-trail voor de Europese markt niet in het VK, maar in Japan.  PSA dreigde eerder al dat het de productie van de Astra bij een harde Brexit naar het vasteland verplaatst.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.