Faurecia en Michelin in waterstof-joint venture

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:
Michelin en Faurecia verwachten veel van de waterstofauto. (Foto: Shutterstock)

Toeleverancier Faurecia en bandenfabrikant Michelin hebben gezamenlijk het waterstofmobiliteitsbedrijf Symbio opgericht. Dat maken beide partijen bekend. De fabrikanten willen hiermee inspelen op de toenemende vraag naar fuel cell aangedreven auto’s.

De joint venture richt zich op het ontwikkelen van waterstof-brandstofcellen voor bestelauto’s en trucks en “andere vormen van mobiliteit”. Beide bedrijven investeren in eerste instantie 140 miljoen euro in Symbio. Het doel is om de waterstof-aandrijflijnen in massa te kunnen produceren, in eerste instantie in Europa, China en de Verenigde Staten.

De bedrijven verwachten er in 2030 twee miljoen personen- en bestelauto’s en 350 duizend vrachtwagens waterstofaangedreven zullen zijn. Symbio streeft naar een marktaandeel van 25 procent en een omzet van meer dan 1,5 miljard euro op die markt.

Faurecia heeft meer samenwerkingen op het gebied van nieuwe autotechnologie, zoals met Microsoft. PSA verkocht onlangs zijn aandelen in het bedrijf als onderdeel van de fusieplannen met FCA.

Geplaatst in rubriek:
Luberto van Buiten
Luberto van Buiten

Luberto van Buiten (’76) ging in 2006 aan de slag bij Automotive. Hij was als hoofdredacteur eindverantwoordelijk voor de redactionele inhoud van sites en magazines van het cluster Auto & Fleet van ProMedia, en beheerde voor Automotive de portefeuilles verhuur en leasing. In zijn vrije tijd speelt Luberto gitaar in Nederpopband Laagland, tennist en loopt – zo af en toe – hard. Op 1 januari 2023 maakte hij bij ProMedia de overstap naar de functie van uitgever bij de divisie Rail & Cargo.

Faurecia en Michelin in waterstof-joint venture | Automotive Online

Faurecia en Michelin in waterstof-joint venture

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:
Michelin en Faurecia verwachten veel van de waterstofauto. (Foto: Shutterstock)

Toeleverancier Faurecia en bandenfabrikant Michelin hebben gezamenlijk het waterstofmobiliteitsbedrijf Symbio opgericht. Dat maken beide partijen bekend. De fabrikanten willen hiermee inspelen op de toenemende vraag naar fuel cell aangedreven auto’s.

De joint venture richt zich op het ontwikkelen van waterstof-brandstofcellen voor bestelauto’s en trucks en “andere vormen van mobiliteit”. Beide bedrijven investeren in eerste instantie 140 miljoen euro in Symbio. Het doel is om de waterstof-aandrijflijnen in massa te kunnen produceren, in eerste instantie in Europa, China en de Verenigde Staten.

De bedrijven verwachten er in 2030 twee miljoen personen- en bestelauto’s en 350 duizend vrachtwagens waterstofaangedreven zullen zijn. Symbio streeft naar een marktaandeel van 25 procent en een omzet van meer dan 1,5 miljard euro op die markt.

Faurecia heeft meer samenwerkingen op het gebied van nieuwe autotechnologie, zoals met Microsoft. PSA verkocht onlangs zijn aandelen in het bedrijf als onderdeel van de fusieplannen met FCA.

Geplaatst in rubriek:
Luberto van Buiten
Luberto van Buiten

Luberto van Buiten (’76) ging in 2006 aan de slag bij Automotive. Hij was als hoofdredacteur eindverantwoordelijk voor de redactionele inhoud van sites en magazines van het cluster Auto & Fleet van ProMedia, en beheerde voor Automotive de portefeuilles verhuur en leasing. In zijn vrije tijd speelt Luberto gitaar in Nederpopband Laagland, tennist en loopt – zo af en toe – hard. Op 1 januari 2023 maakte hij bij ProMedia de overstap naar de functie van uitgever bij de divisie Rail & Cargo.