‘Andere landen melden zich bij VW Group na opschorten Turkse plannen’

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Andere landen melden zich meteen nadat VW heeft besloten de plannen in Turkije op te schorten. (Foto: Shutterstock)

Volkswagen zegt niet op zoek te zijn naar een alternatieve locatie sinds vorige week de plannen voor de bouw van een autofabriek in Turkije zijn uitgesteld. Zodra bekend werd dat VW Group de plannen in het Turkse Izmir opschort, melden zich meteen tal van andere landen bij de autofabrikant. Dat melden internationale media.

Voordat de keuze op Turkije viel, stonden ook landen, zoals Bulgarije, Roemenië en Servië bij het VW concern op de shortlist. Die landen denken weer een kans te maken bij de Duitse autobouwer, nu de plannen in Turkije zijn opgeschort. Maar het concern laat weten voorlopig niet te kijken naar alternatieve vestigingslocaties voor een fabriek.

De Duitse autofabrikant besloot vorige week om de bouwplannen, waarmee 1,3 miljard euro is gemoeid, uit te stellen sinds de militaire acties van Turkije in Syrië.

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.

‘Andere landen melden zich bij VW Group na opschorten Turkse plannen’ | Automotive Online

‘Andere landen melden zich bij VW Group na opschorten Turkse plannen’

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Andere landen melden zich meteen nadat VW heeft besloten de plannen in Turkije op te schorten. (Foto: Shutterstock)

Volkswagen zegt niet op zoek te zijn naar een alternatieve locatie sinds vorige week de plannen voor de bouw van een autofabriek in Turkije zijn uitgesteld. Zodra bekend werd dat VW Group de plannen in het Turkse Izmir opschort, melden zich meteen tal van andere landen bij de autofabrikant. Dat melden internationale media.

Voordat de keuze op Turkije viel, stonden ook landen, zoals Bulgarije, Roemenië en Servië bij het VW concern op de shortlist. Die landen denken weer een kans te maken bij de Duitse autobouwer, nu de plannen in Turkije zijn opgeschort. Maar het concern laat weten voorlopig niet te kijken naar alternatieve vestigingslocaties voor een fabriek.

De Duitse autofabrikant besloot vorige week om de bouwplannen, waarmee 1,3 miljard euro is gemoeid, uit te stellen sinds de militaire acties van Turkije in Syrië.

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.