‘Tesla krijgt goedkeuring voor productie in China’

Foppe Lycklama à Nijeholt Foppe Lycklama à Nijeholt
Een Tesla showroom in Chengdu, China. (Foto: Shutterstock)

Het Chinese ministerie van Industrie en Informatietechnologie heeft Tesla vandaag goedkeuring gegeven om in het land Tesla’s te bouwen. Dit meldt persbureau Reuters.

Tesla bouwt momenteel een fabriek ter waarde van 2 miljard dollar (1,8 miljard euro) in Shanghai. Dit moet de eerste overzeese autofabriek van het merk worden. Eerder onthulde de fabrikant het plan om deze maand met de productie in de fabriek te beginnen. De autoriteiten in Shanghai hebben Tesla hulp geboden om de fabriek af te bouwen. 

Tesla is van plan om elke week minstens duizend Model 3’s te bouwen in de Chinese fabriek, die binnen enkele weken operationeel zou kunnen zijn. De nieuwe fabriek geeft toegang tot ’s werelds grootste automarkt.

Het zou het bedrijf ook helpen om hogere importtarieven te vermijden die op auto’s in de VS worden opgelegd. China heeft de Tesla’s uitgesloten van een aanschafbelasting van 10 procent.

Tesla heeft op dit moment twee productiefaciliteiten: een oude General Motors-fabriek in Fremont (Californië) en de zogenoemde gigafactory 1 in Nevada. De gigafactory 2 staat in Buffalo (New York) en wordt gebruikt door dochteronderneming Solar City om zonnepanelen te produceren. De Europese gigafactory moet in de Duitse deelstaat Nedersaksen komen. In Tilburg is sinds 2013 een assemblagefabriek van Tesla gevestigd. Daar werken zo’n 200 mensen.

 

Geplaatst in rubriek:
Foppe Lycklama à Nijeholt
Foppe Lycklama à Nijeholt

Foppe (’81) is dit jaar (2019) begonnen bij Automotive. Hij houdt zich als redacteur onder andere bezig met telematica en bedrijfseconomische dossiers die aansluiten op de auto- en mobiliteitsbranche. Ook volgt hij politieke ontwikkelingen (hij is politicoloog) op de voet.

‘Tesla krijgt goedkeuring voor productie in China’ | Automotive Online

‘Tesla krijgt goedkeuring voor productie in China’

Foppe Lycklama à Nijeholt Foppe Lycklama à Nijeholt
Een Tesla showroom in Chengdu, China. (Foto: Shutterstock)

Het Chinese ministerie van Industrie en Informatietechnologie heeft Tesla vandaag goedkeuring gegeven om in het land Tesla’s te bouwen. Dit meldt persbureau Reuters.

Tesla bouwt momenteel een fabriek ter waarde van 2 miljard dollar (1,8 miljard euro) in Shanghai. Dit moet de eerste overzeese autofabriek van het merk worden. Eerder onthulde de fabrikant het plan om deze maand met de productie in de fabriek te beginnen. De autoriteiten in Shanghai hebben Tesla hulp geboden om de fabriek af te bouwen. 

Tesla is van plan om elke week minstens duizend Model 3’s te bouwen in de Chinese fabriek, die binnen enkele weken operationeel zou kunnen zijn. De nieuwe fabriek geeft toegang tot ’s werelds grootste automarkt.

Het zou het bedrijf ook helpen om hogere importtarieven te vermijden die op auto’s in de VS worden opgelegd. China heeft de Tesla’s uitgesloten van een aanschafbelasting van 10 procent.

Tesla heeft op dit moment twee productiefaciliteiten: een oude General Motors-fabriek in Fremont (Californië) en de zogenoemde gigafactory 1 in Nevada. De gigafactory 2 staat in Buffalo (New York) en wordt gebruikt door dochteronderneming Solar City om zonnepanelen te produceren. De Europese gigafactory moet in de Duitse deelstaat Nedersaksen komen. In Tilburg is sinds 2013 een assemblagefabriek van Tesla gevestigd. Daar werken zo’n 200 mensen.

 

Geplaatst in rubriek:
Foppe Lycklama à Nijeholt
Foppe Lycklama à Nijeholt

Foppe (’81) is dit jaar (2019) begonnen bij Automotive. Hij houdt zich als redacteur onder andere bezig met telematica en bedrijfseconomische dossiers die aansluiten op de auto- en mobiliteitsbranche. Ook volgt hij politieke ontwikkelingen (hij is politicoloog) op de voet.