‘Positie van Bolloré als ceo van Renault onzeker’

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Positie van Bolloré als ceo van Renault staat steeds meer onder druk. (Foto: Renault)

De positie van Thierry Bolloré als ceo van Renault is wankeler geworden nu de leiding van Nissan is vernieuwd. Dat melden diverse Franse media. Bolloré wordt beschouwd als één van de laatste bondgenoten van de gevallen Carlos Ghosn. Ook na de arrestatie van de voormalig Nissan-topman, vorig jaar in Japan, zou Bolloré loyaal zijn gebleven. Dat is de vertrouwensrelatie tussen Renault en Nissan niet ten goede gekomen, aldus de media, die stellen dat het aanstellen van een andere topman de verhoudingen tussen de alliantiepartners kan verbeteren.

De druk op Bolloré is de afgelopen tijd ook gestegen doordat Hiroto Saikawa vorig maand op aandringen van de Raad van Bestuur van Nissan aftrad als ceo. Saikawa zei eerder al zich ook verantwoordelijk te voelen voor de chaos die is ontstaan na het aftreden van Ghosn.

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.

‘Positie van Bolloré als ceo van Renault onzeker’ | Automotive Online

‘Positie van Bolloré als ceo van Renault onzeker’

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Positie van Bolloré als ceo van Renault staat steeds meer onder druk. (Foto: Renault)

De positie van Thierry Bolloré als ceo van Renault is wankeler geworden nu de leiding van Nissan is vernieuwd. Dat melden diverse Franse media. Bolloré wordt beschouwd als één van de laatste bondgenoten van de gevallen Carlos Ghosn. Ook na de arrestatie van de voormalig Nissan-topman, vorig jaar in Japan, zou Bolloré loyaal zijn gebleven. Dat is de vertrouwensrelatie tussen Renault en Nissan niet ten goede gekomen, aldus de media, die stellen dat het aanstellen van een andere topman de verhoudingen tussen de alliantiepartners kan verbeteren.

De druk op Bolloré is de afgelopen tijd ook gestegen doordat Hiroto Saikawa vorig maand op aandringen van de Raad van Bestuur van Nissan aftrad als ceo. Saikawa zei eerder al zich ook verantwoordelijk te voelen voor de chaos die is ontstaan na het aftreden van Ghosn.

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.