Daimler koopt batterijcellen in bij Farasis Energy

Foppe Lycklama à Nijeholt Foppe Lycklama à Nijeholt
• Laatste update:
Daimler gaat samenwerken met Farasis Energy. (Foto: Shutterstock)

Daimler heeft een deal gesloten om lithium-ionbatterijcellen te kopen van Farasis Energy, een Chinees-Amerikaanse leverancier. Laatstgenoemde bouwt een fabriek in Bitterfeld-Wolfen Duitsland om Mercedes-Benz te helpen met de productie van EV’s. Dit meldt de Duitse fabrikant.

“Het wordt een meervoudige gigawatt-fabriek die cellen gaat leveren voor onze batterij-fabrieken in Kamenz, Bruehl en Sindelfingen,” zo meldt Markus Schäfer, bestuurslid van Daimler en verantwoordelijk voor R&D bij Mercedes-Benz, op de autoshow in Frankfurt.

Farasis heeft toegezegd om 600 miljoen euro te investeren in de Duitse fabriek. Daimler zal voorlopig lithium-ionbatterijen gebruiken die zijn gemaakt van nikkel, mangaan en kobalt (NMC). Schäfer geeft aan dat nieuwe materialen voor de samenstelling van batterijen, die een hogere energiedichtheid beloven, niet zo betrouwbaar zijn. De nieuwere materialen zouden niet goed bestand zijn tegen vibraties en temperatuurveranderingen.

Mercedes-Benz bouwt batterijfabrieken in China, de VS en Duitsland om te zorgen dat het merk zijn modellen kan elektrificeren. “De volgende batterijfabriek wordt gebouwd in China, voornamelijk voor de EQC,” zei Daimler-ceo Ola Källenius dinsdag, verwijzend naar de nieuwe EV van Mercedes.

Daimler werkt ook nauw samen met BMW, Ford, Volkswagen, Kia en Porsche aan een snellaadnetwerk.

Geplaatst in rubriek:
Foppe Lycklama à Nijeholt
Foppe Lycklama à Nijeholt

Foppe (’81) is dit jaar (2019) begonnen bij Automotive. Hij houdt zich als redacteur onder andere bezig met telematica en bedrijfseconomische dossiers die aansluiten op de auto- en mobiliteitsbranche. Ook volgt hij politieke ontwikkelingen (hij is politicoloog) op de voet.