‘Renault-ceo: Binnen vijf jaar EV’s te koop voor minder dan 10.000 euro’

Maarten Bokslag Maarten Bokslag
Thierry Bolloré denkt dat de rol van de diesel is uitgespeeld (foto: Renault)

Renault-ceo Thierry Bolloré, die in januari aantrad als opvolger van de in opspraak geraakte Carlos Ghosn, stelt dat Renault binnen vijf jaar elektrische auto’s verkoopt die in Europa minder dan tienduizend euro kosten. Dit vertelt hij in een interview met het Duitse Handelsblatt. “Wij werken aan zo’n auto. De prijzen van elektrische auto’s moeten drastisch omlaag.”

Ik denk dat het publieke debat fataal was voor de diesel.

Thierry Bolloré, ceo van Renault

In reactie op het debat over klimaatverandering ziet hij elektrische en hybride auto’s als de oplossing. De rol van de diesel is volgens Bolloré bijna uitgespeeld. “Ik denk dat het publieke debat fataal was voor de diesel. Daarbij komt dat wettelijke eisen de schone diesels steeds duurder maken. Dieseltechnologie concurreert nu qua kosten met hybride en elektrische aandrijflijnen, vooral bij de kleine auto’s. Welke plaats krijgt de diesel uiteindelijk? Misschien blijft er nog een rol voor dieselauto’s bestaan op het platteland, waar mensen grote afstanden moeten afleggen.”

Fusieplannen

Bolloré vertelt aan Handelsblatt ook over de plannen om met Nissan, dan wel Fiat-Chrysler (FCA) samen te werken. “We hebben het idee van een fusie meerdere keren met Nissan besproken, maar het bleef bij discussies. Het plan van Nissan om de aandeelhoudersstructuur te veranderen heeft niets te maken met industriële logica. In die richting moeten we het niet zoeken.”

De plannen voor een fusie met FCA, die begin juni vastliepen wegens de terughoudendheid van de Franse regering, die Bolloré nog steeds zitten. “De industriële logica achter de deal is nog steeds juist.”

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.

‘Renault-ceo: Binnen vijf jaar EV’s te koop voor minder dan 10.000 euro’ | Automotive Online

‘Renault-ceo: Binnen vijf jaar EV’s te koop voor minder dan 10.000 euro’

Maarten Bokslag Maarten Bokslag
Thierry Bolloré denkt dat de rol van de diesel is uitgespeeld (foto: Renault)

Renault-ceo Thierry Bolloré, die in januari aantrad als opvolger van de in opspraak geraakte Carlos Ghosn, stelt dat Renault binnen vijf jaar elektrische auto’s verkoopt die in Europa minder dan tienduizend euro kosten. Dit vertelt hij in een interview met het Duitse Handelsblatt. “Wij werken aan zo’n auto. De prijzen van elektrische auto’s moeten drastisch omlaag.”

Ik denk dat het publieke debat fataal was voor de diesel.

Thierry Bolloré, ceo van Renault

In reactie op het debat over klimaatverandering ziet hij elektrische en hybride auto’s als de oplossing. De rol van de diesel is volgens Bolloré bijna uitgespeeld. “Ik denk dat het publieke debat fataal was voor de diesel. Daarbij komt dat wettelijke eisen de schone diesels steeds duurder maken. Dieseltechnologie concurreert nu qua kosten met hybride en elektrische aandrijflijnen, vooral bij de kleine auto’s. Welke plaats krijgt de diesel uiteindelijk? Misschien blijft er nog een rol voor dieselauto’s bestaan op het platteland, waar mensen grote afstanden moeten afleggen.”

Fusieplannen

Bolloré vertelt aan Handelsblatt ook over de plannen om met Nissan, dan wel Fiat-Chrysler (FCA) samen te werken. “We hebben het idee van een fusie meerdere keren met Nissan besproken, maar het bleef bij discussies. Het plan van Nissan om de aandeelhoudersstructuur te veranderen heeft niets te maken met industriële logica. In die richting moeten we het niet zoeken.”

De plannen voor een fusie met FCA, die begin juni vastliepen wegens de terughoudendheid van de Franse regering, die Bolloré nog steeds zitten. “De industriële logica achter de deal is nog steeds juist.”

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.