Hiroto Saikawa buigt voor RvB Nissan en treedt af

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Saikawa gaf eerder al aan te vertrekken. (Foto: Nissan)

De Raad van Bestuur van Nissan vroeg vandaag de geplaagde ceo Hiroto Saikawa per 16 september af te treden, hij geeft hieraan gehoor. Yasuhiro Yamauchi, voormalig cco van Nissan, gaat hem tijdelijk opvolgen. Dit meldt de fabrikant. 

Saikawa stond onder druk door een nieuw beloningsschandaal bij de fabrikant, waarbij hij ten onrechte teveel aan dividend zou hebben ontvangen.

Hij zei eerder al zichzelf verantwoordelijk te voelen voor de chaos bij Nissan en Renault na het aftreden van Carlos Ghosn.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

Hiroto Saikawa buigt voor RvB Nissan en treedt af | Automotive Online

Hiroto Saikawa buigt voor RvB Nissan en treedt af

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Saikawa gaf eerder al aan te vertrekken. (Foto: Nissan)

De Raad van Bestuur van Nissan vroeg vandaag de geplaagde ceo Hiroto Saikawa per 16 september af te treden, hij geeft hieraan gehoor. Yasuhiro Yamauchi, voormalig cco van Nissan, gaat hem tijdelijk opvolgen. Dit meldt de fabrikant. 

Saikawa stond onder druk door een nieuw beloningsschandaal bij de fabrikant, waarbij hij ten onrechte teveel aan dividend zou hebben ontvangen.

Hij zei eerder al zichzelf verantwoordelijk te voelen voor de chaos bij Nissan en Renault na het aftreden van Carlos Ghosn.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.