Trump verwijt Ford de keuze voor zuinige auto’s

Maarten Bokslag Maarten Bokslag
• Laatste update:
Ford voldoet liever aan de strengere normen van Californië dan aan de soepele normen van Trump (Foto: Shutterstock)

Ford, Honda, BMW en Volkswagen hebben in een overeenkomst met Californië toegezegd dat hun nieuwe auto’s zullen voldoen aan de relatief strenge normen die de Amerikaanse staat oplegt. Hiermee heeft het Amerikaanse Ford de woede van de Amerikaanse president Trump over zich afgeroepen. 

Trump werkt juist aan een flinke versoepeling van de verbruiksnormen voor nieuwe auto’s. Deze was door zijn voorganger Barack Obama vastgesteld op maximaal 1 liter op 21 kilometer in 2026. Trump wil de norm bevriezen op de vastgelegde doelstelling voor 2020, namelijk 1 liter op 16 kilometer. In een serie tweets schrijft Trump dat Ford, door zich aan de strengere Californische norm te houden, auto’s gaat bouwen die 3.000 dollar te duur zijn en niet zo goed en veilig als de minder zuinige auto.

Ford zegt zich liever te houden aan de normen van Californië dan te moeten werken met twee verschillende standaarden, meldt Reuters. Het persbureau haalt Amerikaanse experts aan, die de bewerkingen van Trump in twijfel trekken. Ook zou de eventuele meerprijs van 3.000 dollar snel zijn terugverdiend met een zuiniger auto.

Het voorstel van de regering Trump is nog niet definitief goedgekeurd. Tot die tijd houden andere autofabrikanten zich op de vlakte, meldt Reuters. De Amerikaanse regering deed eerder al het voorstel om een eind te maken aan de subsidie op EV’s

Trump verwijt Ford de keuze voor zuinige auto’s | Automotive Online

Trump verwijt Ford de keuze voor zuinige auto’s

Maarten Bokslag Maarten Bokslag
• Laatste update:
Ford voldoet liever aan de strengere normen van Californië dan aan de soepele normen van Trump (Foto: Shutterstock)

Ford, Honda, BMW en Volkswagen hebben in een overeenkomst met Californië toegezegd dat hun nieuwe auto’s zullen voldoen aan de relatief strenge normen die de Amerikaanse staat oplegt. Hiermee heeft het Amerikaanse Ford de woede van de Amerikaanse president Trump over zich afgeroepen. 

Trump werkt juist aan een flinke versoepeling van de verbruiksnormen voor nieuwe auto’s. Deze was door zijn voorganger Barack Obama vastgesteld op maximaal 1 liter op 21 kilometer in 2026. Trump wil de norm bevriezen op de vastgelegde doelstelling voor 2020, namelijk 1 liter op 16 kilometer. In een serie tweets schrijft Trump dat Ford, door zich aan de strengere Californische norm te houden, auto’s gaat bouwen die 3.000 dollar te duur zijn en niet zo goed en veilig als de minder zuinige auto.

Ford zegt zich liever te houden aan de normen van Californië dan te moeten werken met twee verschillende standaarden, meldt Reuters. Het persbureau haalt Amerikaanse experts aan, die de bewerkingen van Trump in twijfel trekken. Ook zou de eventuele meerprijs van 3.000 dollar snel zijn terugverdiend met een zuiniger auto.

Het voorstel van de regering Trump is nog niet definitief goedgekeurd. Tot die tijd houden andere autofabrikanten zich op de vlakte, meldt Reuters. De Amerikaanse regering deed eerder al het voorstel om een eind te maken aan de subsidie op EV’s

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.