Kendrion ziet winst halveren door dalende autoverkoop

Foppe Lycklama à Nijeholt Foppe Lycklama à Nijeholt
• Laatste update:
Kendrion maakt elektromagneten voor onder andere de autobranche. (Shutterstock)

Toeleverancier Kendrion, producent van elektromagneten voor de autobranche, zag de nettowinst over de eerste zes maanden halveren tot 8,3 miljoen euro (-47%). De omzet daalde met 9 procent tot 217 miljoen euro. Zo meldt het bedrijf uit Zeist in het halfjaarverslag. De omzet van de automotive divisie daalde met 12 procent tot 135 miljoen euro. De toeleverancier heeft het moeilijk nu de autoverkoop onder druk staat. Meerdere toeleveranciers hebben last van de kwakkelende auto-industrie en moeten innoveren en andere markten verkennen.

Kendrion-ceo Joep van Beurden spreekt van een moeilijk eerste halfjaar in de persverklaring. Van Beurden doet geen uitspraken over de verwachte jaarwinst en denkt dat de tegenwind nog zal aanhouden.

Het bedrijf levert onderdelen aan de auto-industrie, robotfabrikanten en andere maakbedrijven. Het gaat dan onder meer om elektromagnetische remmen, schokdempers en koppelingen. De onderneming heeft fabrieken in Duitsland, de Verenigde Staten en China.

Geplaatst in rubriek:
Foppe Lycklama à Nijeholt
Foppe Lycklama à Nijeholt

Foppe (’81) is dit jaar (2019) begonnen bij Automotive. Hij houdt zich als redacteur onder andere bezig met telematica en bedrijfseconomische dossiers die aansluiten op de auto- en mobiliteitsbranche. Ook volgt hij politieke ontwikkelingen (hij is politicoloog) op de voet.

Kendrion ziet winst halveren door dalende autoverkoop | Automotive Online

Kendrion ziet winst halveren door dalende autoverkoop

Foppe Lycklama à Nijeholt Foppe Lycklama à Nijeholt
• Laatste update:
Kendrion maakt elektromagneten voor onder andere de autobranche. (Shutterstock)

Toeleverancier Kendrion, producent van elektromagneten voor de autobranche, zag de nettowinst over de eerste zes maanden halveren tot 8,3 miljoen euro (-47%). De omzet daalde met 9 procent tot 217 miljoen euro. Zo meldt het bedrijf uit Zeist in het halfjaarverslag. De omzet van de automotive divisie daalde met 12 procent tot 135 miljoen euro. De toeleverancier heeft het moeilijk nu de autoverkoop onder druk staat. Meerdere toeleveranciers hebben last van de kwakkelende auto-industrie en moeten innoveren en andere markten verkennen.

Kendrion-ceo Joep van Beurden spreekt van een moeilijk eerste halfjaar in de persverklaring. Van Beurden doet geen uitspraken over de verwachte jaarwinst en denkt dat de tegenwind nog zal aanhouden.

Het bedrijf levert onderdelen aan de auto-industrie, robotfabrikanten en andere maakbedrijven. Het gaat dan onder meer om elektromagnetische remmen, schokdempers en koppelingen. De onderneming heeft fabrieken in Duitsland, de Verenigde Staten en China.

Geplaatst in rubriek:
Foppe Lycklama à Nijeholt
Foppe Lycklama à Nijeholt

Foppe (’81) is dit jaar (2019) begonnen bij Automotive. Hij houdt zich als redacteur onder andere bezig met telematica en bedrijfseconomische dossiers die aansluiten op de auto- en mobiliteitsbranche. Ook volgt hij politieke ontwikkelingen (hij is politicoloog) op de voet.