Chipmaker NXP kampt met afnemende vraag in auto-industrie

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Rick Clemmer (ceo NXP) verwacht op korte termijn geen verbetering van de marktvraag. (Foto: NXP)

Chipfabrikant NXP Semiconductors heeft het tweede kwartaal afgesloten met een omzet van 2,22 miljard dollar (1,99 miljard euro), terwijl dat in Q2 vorig jaar 2,290 miljard dollar (2,056 miljard euro) was. Zo meldt het bedrijf vandaag. Daarmee valt de omzet op jaarbasis 3 procent lager uit. De Nederlandse fabrikant wijt de tegenvallende cijfers aan de afnemende vraag naar chips in de auto-industrie en de handelsoorlog tussen de VS en China. De fabrikant, met hoofdkantoor in Eindhoven, is één van de grotere chipleveranciers aan de autosector.

NXP-topman Richard Clemmer ziet de marktvraag op korte termijn niet aantrekken. Voor het lopende, derde kwartaal verwacht het bedrijf een omzet te boeken tussen de 2,21 en 2,27 miljard dollar, terwijl er was gerekend op een gemiddelde van 2,35 miljard dollar. NXP is wereldwijd in 30 landen actief en telt in totaal zo’n 30 duizend werknemers.

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.