PSA ziet autoverkoop met 13 procent dalen in eerste halfjaar

Foppe Lycklama à Nijeholt Foppe Lycklama à Nijeholt
• Laatste update:
In China en Zuid-Oost Azië daalde de verkoop van PSA met 60 procent. (Foto: Shutterstock)

In Europa, veruit de grootste markt voor de autobouwer, stegen de verkopen licht (+0,27%). Dat leidde tot een groei in marktaandeel met 0,3 procent. De groep, sinds 2017 ook eigenaar van Opel, heeft in Europa nu een marktaandeel van 17,4 procent. De stijging in Europa – waar de totale personenautomarkt daalde met 2,4 procent, aldus PSA – komt vooral op het conto van de nieuwe Citroën C5 Aircross en de C3 Aircross, aldus PSA, dat in Europa 1,7 miljoen auto’s verkoopt.

In China en Zuid-Oost Azië daalde de verkoop met 60 procent, in het Midden-Oosten/Afrika met bijna 70 procent en in Latijns Amerika met ongeveer 30 procent. 

psa verkopo h1 2019

Geplaatst in rubriek:
Foppe Lycklama à Nijeholt
Foppe Lycklama à Nijeholt

Foppe (’81) is dit jaar (2019) begonnen bij Automotive. Hij houdt zich als redacteur onder andere bezig met telematica en bedrijfseconomische dossiers die aansluiten op de auto- en mobiliteitsbranche. Ook volgt hij politieke ontwikkelingen (hij is politicoloog) op de voet.

PSA ziet autoverkoop met 13 procent dalen in eerste halfjaar | Automotive Online

PSA ziet autoverkoop met 13 procent dalen in eerste halfjaar

Foppe Lycklama à Nijeholt Foppe Lycklama à Nijeholt
• Laatste update:
In China en Zuid-Oost Azië daalde de verkoop van PSA met 60 procent. (Foto: Shutterstock)

In Europa, veruit de grootste markt voor de autobouwer, stegen de verkopen licht (+0,27%). Dat leidde tot een groei in marktaandeel met 0,3 procent. De groep, sinds 2017 ook eigenaar van Opel, heeft in Europa nu een marktaandeel van 17,4 procent. De stijging in Europa – waar de totale personenautomarkt daalde met 2,4 procent, aldus PSA – komt vooral op het conto van de nieuwe Citroën C5 Aircross en de C3 Aircross, aldus PSA, dat in Europa 1,7 miljoen auto’s verkoopt.

In China en Zuid-Oost Azië daalde de verkoop met 60 procent, in het Midden-Oosten/Afrika met bijna 70 procent en in Latijns Amerika met ongeveer 30 procent. 

psa verkopo h1 2019

Geplaatst in rubriek:
Foppe Lycklama à Nijeholt
Foppe Lycklama à Nijeholt

Foppe (’81) is dit jaar (2019) begonnen bij Automotive. Hij houdt zich als redacteur onder andere bezig met telematica en bedrijfseconomische dossiers die aansluiten op de auto- en mobiliteitsbranche. Ook volgt hij politieke ontwikkelingen (hij is politicoloog) op de voet.