‘Bosch verkoopt verpakkingsdivisie aan investeringsclub CVC’

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
Foto: Shutterstock.

De Duitse elektronica- en onderdelenreus Bosch is bezig met de verkoop van de verpakkingsdivisie aan CVC Capital Partners. Dat meldt de Wall Street Journal op basis van anonieme bronnen. De divisie zou voor ongeveer 850 miljoen euro worden verkocht en moet Bosch de ruimte geven om zich verder te ontwikkelen op het gebied van elektrische en autonoom rijdende auto’s en internet of things.

Bosch kondigde vorig jaar juni al aan de verpakkingsdivisie in de etalage te zetten omdat er “nauwelijks synergie-voordelen zijn met de andere afdelingen”. Er werken zesduizend mensen in 15 landen bij de divisie.

Bosch was als leverancier ook betrokken bij het emissieschandaal bij diesels en trof onder andere in Duitsland een schikking.

Geplaatst in rubriek:
Luberto van Buiten
Luberto van Buiten

Luberto van Buiten (’76) ging in 2006 aan de slag bij Automotive. Hij was als hoofdredacteur eindverantwoordelijk voor de redactionele inhoud van sites en magazines van het cluster Auto & Fleet van ProMedia, en beheerde voor Automotive de portefeuilles verhuur en leasing. In zijn vrije tijd speelt Luberto gitaar in Nederpopband Laagland, tennist en loopt – zo af en toe – hard. Op 1 januari 2023 maakte hij bij ProMedia de overstap naar de functie van uitgever bij de divisie Rail & Cargo.

‘Bosch verkoopt verpakkingsdivisie aan investeringsclub CVC’ | Automotive Online

‘Bosch verkoopt verpakkingsdivisie aan investeringsclub CVC’

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
Foto: Shutterstock.

De Duitse elektronica- en onderdelenreus Bosch is bezig met de verkoop van de verpakkingsdivisie aan CVC Capital Partners. Dat meldt de Wall Street Journal op basis van anonieme bronnen. De divisie zou voor ongeveer 850 miljoen euro worden verkocht en moet Bosch de ruimte geven om zich verder te ontwikkelen op het gebied van elektrische en autonoom rijdende auto’s en internet of things.

Bosch kondigde vorig jaar juni al aan de verpakkingsdivisie in de etalage te zetten omdat er “nauwelijks synergie-voordelen zijn met de andere afdelingen”. Er werken zesduizend mensen in 15 landen bij de divisie.

Bosch was als leverancier ook betrokken bij het emissieschandaal bij diesels en trof onder andere in Duitsland een schikking.

Geplaatst in rubriek:
Luberto van Buiten
Luberto van Buiten

Luberto van Buiten (’76) ging in 2006 aan de slag bij Automotive. Hij was als hoofdredacteur eindverantwoordelijk voor de redactionele inhoud van sites en magazines van het cluster Auto & Fleet van ProMedia, en beheerde voor Automotive de portefeuilles verhuur en leasing. In zijn vrije tijd speelt Luberto gitaar in Nederpopband Laagland, tennist en loopt – zo af en toe – hard. Op 1 januari 2023 maakte hij bij ProMedia de overstap naar de functie van uitgever bij de divisie Rail & Cargo.