FCA en Renault hopen op snelle herstart fusiegesprekken

Foppe Lycklama à Nijeholt Foppe Lycklama à Nijeholt
FCA en Renault geloven nog in een succesvolle fusie. (Foto:Shutterstock)

Fiat Chrysler Automobiles en Renault hopen op een snelle herstart van de fusiegesprekken. De aandeelhoudersvergadering van Nissan, die voor morgen gepland staat, kan een impuls leveren aan de fusiegesprekken. Dat melden anonieme bronnen aan de Wall Street Journal.

Aarzelingen bij Nissan en de Japanse overheid droegen bij aan het afbreken van de onderhandelingen. Nissan zou nog open staan voor een fusiedeal, maar wil de alliantie wel flexibeler maken met meer onafhankelijkheid voor de betrokken partijen. Voor Renault en de Franse staat heeft het repareren van de relatie met Nissan voorrang boven een FCA-deal, zo melden anonieme Franse functionarissen. Beide partijen zouden beseffen dat de voorwaarden die ze elkaar opleggen, de fusie ook kunnen verhinderen. Automotive-columnist Wim Oude Weernink vreest dat door de fusie een onbestuurbaar bedrijf ontstaat.

Een fusie zou Renault en FCA beter in staat stellen om kostbare investeringen, zoals in elektrische en autonome voertuigen, te kunnen doen. 

 

Geplaatst in rubriek:
Foppe Lycklama à Nijeholt
Foppe Lycklama à Nijeholt

Foppe (’81) is dit jaar (2019) begonnen bij Automotive. Hij houdt zich als redacteur onder andere bezig met telematica en bedrijfseconomische dossiers die aansluiten op de auto- en mobiliteitsbranche. Ook volgt hij politieke ontwikkelingen (hij is politicoloog) op de voet.

FCA en Renault hopen op snelle herstart fusiegesprekken | Automotive Online

FCA en Renault hopen op snelle herstart fusiegesprekken

Foppe Lycklama à Nijeholt Foppe Lycklama à Nijeholt
FCA en Renault geloven nog in een succesvolle fusie. (Foto:Shutterstock)

Fiat Chrysler Automobiles en Renault hopen op een snelle herstart van de fusiegesprekken. De aandeelhoudersvergadering van Nissan, die voor morgen gepland staat, kan een impuls leveren aan de fusiegesprekken. Dat melden anonieme bronnen aan de Wall Street Journal.

Aarzelingen bij Nissan en de Japanse overheid droegen bij aan het afbreken van de onderhandelingen. Nissan zou nog open staan voor een fusiedeal, maar wil de alliantie wel flexibeler maken met meer onafhankelijkheid voor de betrokken partijen. Voor Renault en de Franse staat heeft het repareren van de relatie met Nissan voorrang boven een FCA-deal, zo melden anonieme Franse functionarissen. Beide partijen zouden beseffen dat de voorwaarden die ze elkaar opleggen, de fusie ook kunnen verhinderen. Automotive-columnist Wim Oude Weernink vreest dat door de fusie een onbestuurbaar bedrijf ontstaat.

Een fusie zou Renault en FCA beter in staat stellen om kostbare investeringen, zoals in elektrische en autonome voertuigen, te kunnen doen. 

 

Geplaatst in rubriek:
Foppe Lycklama à Nijeholt
Foppe Lycklama à Nijeholt

Foppe (’81) is dit jaar (2019) begonnen bij Automotive. Hij houdt zich als redacteur onder andere bezig met telematica en bedrijfseconomische dossiers die aansluiten op de auto- en mobiliteitsbranche. Ook volgt hij politieke ontwikkelingen (hij is politicoloog) op de voet.