‘Nieuwe Aston Martin-fabriek biedt reddingsboei voor werknemers Ford’

Foppe Lycklama à Nijeholt Foppe Lycklama à Nijeholt
• Laatste update:
De Aston-Martin DBX die uit de fabriek van St.Athan gaat rollen. (Foto: Shutterstock)

Aston Martin opent een SUV-fabriek in St. Athan in Wales om de DBX te bouwen, hiermee gloort hoop voor duizend potentiële werknemers van de nabijgelegen Ford-motorfabriek in Bridgend, die volgend jaar dichtgaat. Dit meldt de BBC.

Aston Martin staat op het punt personeel te werven voor de fabriek die volgende jaar rond april volledig operationeel gaat. Aston Martin verwacht dat potentiële werknemers van de Ford-motorfabriek in Bridgend, die in 2020 dicht gaat, komen solliciteren. “Uiteraard zal er van Bridgend veel belangstelling zijn om hier te komen. Er zijn een aantal vaardigheden die we hier nodig hebben, de mensen van Ford hebben daarmee een voorsprong in de mogelijkheden”, zei Scott Ward, directeur van de productie in St. Athan.

Deze maand kondigde Ford aan dat de benzinemotorfabriek in Bridgend eind volgend jaar gaat sluiten. Het contract dat de fabriek heeft met Jaguar Land Rover eindigt ook in 2020, waardoor er alleen nog benzinemotoren voor Ford gemaakt zouden worden, daarvan daalt de vraag echter ook. De fabriek, die 12 km van St. Athan ligt, heeft momenteel ongeveer 1.700 werknemers in dienst.

Ford maakte eerder bekend om 550 banen te schrappen in het VK.

Geplaatst in rubriek:
Foppe Lycklama à Nijeholt
Foppe Lycklama à Nijeholt

Foppe (’81) is dit jaar (2019) begonnen bij Automotive. Hij houdt zich als redacteur onder andere bezig met telematica en bedrijfseconomische dossiers die aansluiten op de auto- en mobiliteitsbranche. Ook volgt hij politieke ontwikkelingen (hij is politicoloog) op de voet.

‘Nieuwe Aston Martin-fabriek biedt reddingsboei voor werknemers Ford’ | Automotive Online

‘Nieuwe Aston Martin-fabriek biedt reddingsboei voor werknemers Ford’

Foppe Lycklama à Nijeholt Foppe Lycklama à Nijeholt
• Laatste update:
De Aston-Martin DBX die uit de fabriek van St.Athan gaat rollen. (Foto: Shutterstock)

Aston Martin opent een SUV-fabriek in St. Athan in Wales om de DBX te bouwen, hiermee gloort hoop voor duizend potentiële werknemers van de nabijgelegen Ford-motorfabriek in Bridgend, die volgend jaar dichtgaat. Dit meldt de BBC.

Aston Martin staat op het punt personeel te werven voor de fabriek die volgende jaar rond april volledig operationeel gaat. Aston Martin verwacht dat potentiële werknemers van de Ford-motorfabriek in Bridgend, die in 2020 dicht gaat, komen solliciteren. “Uiteraard zal er van Bridgend veel belangstelling zijn om hier te komen. Er zijn een aantal vaardigheden die we hier nodig hebben, de mensen van Ford hebben daarmee een voorsprong in de mogelijkheden”, zei Scott Ward, directeur van de productie in St. Athan.

Deze maand kondigde Ford aan dat de benzinemotorfabriek in Bridgend eind volgend jaar gaat sluiten. Het contract dat de fabriek heeft met Jaguar Land Rover eindigt ook in 2020, waardoor er alleen nog benzinemotoren voor Ford gemaakt zouden worden, daarvan daalt de vraag echter ook. De fabriek, die 12 km van St. Athan ligt, heeft momenteel ongeveer 1.700 werknemers in dienst.

Ford maakte eerder bekend om 550 banen te schrappen in het VK.

Geplaatst in rubriek:
Foppe Lycklama à Nijeholt
Foppe Lycklama à Nijeholt

Foppe (’81) is dit jaar (2019) begonnen bij Automotive. Hij houdt zich als redacteur onder andere bezig met telematica en bedrijfseconomische dossiers die aansluiten op de auto- en mobiliteitsbranche. Ook volgt hij politieke ontwikkelingen (hij is politicoloog) op de voet.