‘Fiat Chrysler en Renault opnieuw in gesprek over fusie’

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Renault en Fiat Chrysler spreken elkaar weer over fusie. (Foto: Shutterstock)

De bestuursvoorzitters John Elkann van Fiat Chrysler en Jean Dominique Senard van Renault zouden weer met in elkaar in gesprek zijn over een mogelijke fusie. Eerdere onderhandelingen zijn vorige week op niets zijn uitgelopen. FCA trok het bod uiteindelijk weer in. Dat melden diverse media en persbureau Reuters.   

In de onderhandelingen zou vooral worden gezocht naar mogelijke oplossingen voor het Japanse Nissan, al jaren de alliantiepartner van Renault. Nissan zou bedenkingen hebben over de fusie en de plannen niet steunen. Renault heeft een belang van 43,4 procent (met stemrecht) in de Japanse fabrikant. Nissan zou willen dat Renault zijn belang langzaam afbouwt, in ruil voor steun aan de fusie. Nissan heeft een minderheidsbelang van 15 procent in Renault, zonder stemrecht.

Wim Oude Weernink vraagt zich af waar de (schaal)voordelen zitten in een mogelijke fusie tussen Renault en FCA.

De verstandhouding tussen Renault en Nissan zou inmiddels behoorlijk bekoeld zijn. Dat blijkt ook uit het statement dat Nissan gisteren gaf. De fabrikant liet weten een brief van Renault te hebben ontvangen waarin de Franse fabrikant zou hebben gesteld het belang te gaan gebruiken om hervormingen bij Nissan tegen te houden. Nissan-ceo Hiroto Saikawa zegt het betreurenswaardig te vinden dat Renault de plannen voor bestuurlijke vernieuwing wil blokkeren.

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.

‘Fiat Chrysler en Renault opnieuw in gesprek over fusie’ | Automotive Online

‘Fiat Chrysler en Renault opnieuw in gesprek over fusie’

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Renault en Fiat Chrysler spreken elkaar weer over fusie. (Foto: Shutterstock)

De bestuursvoorzitters John Elkann van Fiat Chrysler en Jean Dominique Senard van Renault zouden weer met in elkaar in gesprek zijn over een mogelijke fusie. Eerdere onderhandelingen zijn vorige week op niets zijn uitgelopen. FCA trok het bod uiteindelijk weer in. Dat melden diverse media en persbureau Reuters.   

In de onderhandelingen zou vooral worden gezocht naar mogelijke oplossingen voor het Japanse Nissan, al jaren de alliantiepartner van Renault. Nissan zou bedenkingen hebben over de fusie en de plannen niet steunen. Renault heeft een belang van 43,4 procent (met stemrecht) in de Japanse fabrikant. Nissan zou willen dat Renault zijn belang langzaam afbouwt, in ruil voor steun aan de fusie. Nissan heeft een minderheidsbelang van 15 procent in Renault, zonder stemrecht.

Wim Oude Weernink vraagt zich af waar de (schaal)voordelen zitten in een mogelijke fusie tussen Renault en FCA.

De verstandhouding tussen Renault en Nissan zou inmiddels behoorlijk bekoeld zijn. Dat blijkt ook uit het statement dat Nissan gisteren gaf. De fabrikant liet weten een brief van Renault te hebben ontvangen waarin de Franse fabrikant zou hebben gesteld het belang te gaan gebruiken om hervormingen bij Nissan tegen te houden. Nissan-ceo Hiroto Saikawa zegt het betreurenswaardig te vinden dat Renault de plannen voor bestuurlijke vernieuwing wil blokkeren.

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.