Tesla smoort brandgevaar met update

Foppe Lycklama à Nijeholt Foppe Lycklama à Nijeholt
• Laatste update:
Tesla voert update door om brand te voorkomen. (Foto: Shutterstock)

Tesla voert een update door om te voorkomen dat de auto ontbrandt door een accuprobleem. De aanpassing moet het temperatuurmanagement ten goede komen en past het systeem van opladen aan. De ingreep verbetert de levensduur van de accu. Dat meldt Tesla desgevraagd aan Automotive.

Eind april dook een filmpje op van een brandende geparkeerde Tesla in Shanghai. Zondag gebeurde iets soortgelijks in Hongkong. De Amerikaanse autofabrikant onderzoekt de twee incidenten en meldt dat het een accuprobleem betreft. Slechts een beperkt aantal Tesla’s zou met dit probleem kampen.

Vorig jaar deed de Amerikaanse overheid al onderzoek naar zwaar beschadigde Tesla-accu’s die in enkele gevallen spontaan waren ontbrand.

Geplaatst in rubriek:
Foppe Lycklama à Nijeholt
Foppe Lycklama à Nijeholt

Foppe (’81) is dit jaar (2019) begonnen bij Automotive. Hij houdt zich als redacteur onder andere bezig met telematica en bedrijfseconomische dossiers die aansluiten op de auto- en mobiliteitsbranche. Ook volgt hij politieke ontwikkelingen (hij is politicoloog) op de voet.