‘Renault: Eerst fusie met Nissan, dan overname FCA’

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
De verhouding tussen Renault en Nissan is aan het normaliseren. (Foto: Shutterstock)

Renault zou willen fuseren met Nissan om vervolgens Fiat Chrysler Automobiles te kopen. Dat meldt de Financial Times op basis van bronnen bij het concern. 

Volgens de krant is de relatie tussen beide fabrikanten verbeterd. Die relatie stond onder druk na de arrestatie van topman Carlos Ghosn. Ghosn was al bezig met het voorbereiden van een fusie. Beide partijen zouden oren hebben naar een fusie, omdat er dan beter samengewerkt kan worden waardoor er grotere kostenbesparingen mogelijk zijn dan in het huidige samenwerkingsverband. Ook zijn Renault en Nissan in dezelfde segmenten actief, waar de concurrentie het grootst is. 

Als de fusie is afgerond wil het bedrijf een derde autofabrikant overnemen, waarbij FCA als meest waarschijnlijke optie wordt genoemd. 

Ook PSA heeft zich al gemeld als overnamekandidaat voor FCA. De topman van het Italiaans-Amerikaanse concern liet eerder weten al open te staan voor schaalvergroting. 

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.