‘Uber-concurrent Lyft mikt op waardering van 20 miljard dollar’

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
Lyft is vooral groot in de VS. (Foto: Lyft)

Het Amerikaanse taxibedrijf Lyft mikt op een waardering van twintig miljard dollar (17,6 miljard euro). Het bedrijf heeft voor later dit jaar een beursgang gepland. Bij de beursgang wil het bedrijf 2 miljard dollar ophalen. Dat melden internationale media. Lyft heeft naar eigen zeggen in de VS een marktaandeel van bijna veertig procent. Het bedrijf verwacht niet dat het in de komende jaren zwarte cijfers zal draaien. Onder meer Google heeft geïnvesteerd in Lyft.

Grote concurrent Uber, dat in tegenstelling tot Lyft wel wereldwijd actief is, heeft ook plannen om naar de beurs te gaan. Uber zou meer dan 100 miljard dollar waard moeten zijn. 

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

‘Uber-concurrent Lyft mikt op waardering van 20 miljard dollar’ | Automotive Online

‘Uber-concurrent Lyft mikt op waardering van 20 miljard dollar’

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
Lyft is vooral groot in de VS. (Foto: Lyft)

Het Amerikaanse taxibedrijf Lyft mikt op een waardering van twintig miljard dollar (17,6 miljard euro). Het bedrijf heeft voor later dit jaar een beursgang gepland. Bij de beursgang wil het bedrijf 2 miljard dollar ophalen. Dat melden internationale media. Lyft heeft naar eigen zeggen in de VS een marktaandeel van bijna veertig procent. Het bedrijf verwacht niet dat het in de komende jaren zwarte cijfers zal draaien. Onder meer Google heeft geïnvesteerd in Lyft.

Grote concurrent Uber, dat in tegenstelling tot Lyft wel wereldwijd actief is, heeft ook plannen om naar de beurs te gaan. Uber zou meer dan 100 miljard dollar waard moeten zijn. 

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.