‘Nissan-topman kondigt vertrek aan’

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Later dit jaar stapt Saikawa op bij het concern. (Foto: Nissan)

Nissan-topman Hiroto Saikawa heeft op een persconferentie gezegd dat hij later dit jaar opstapt als ceo van het bedrijf. Hij reageert daarmee op het vertrek van Ghosn bij Renault. Volgens Bloomberg stelt Saikawa dat het tijd is “om het stokje door te geven”. Hij wil eerst nog de governance-regels aanscherpen. 

Autonews Europe meldt dat de Franse president Macron in een telefoongesprek met de Japanse premier Shinzo Abe aangegeven heeft dat de nieuwe chairman van Renault, Jean-Dominique Senard, dat ook moet worden bij Nissan. Ook zou Macron gezegd hebben dat Ghosn al te lang vast zit. Hij stelde dit uit zorgen over het lot van een ‘Frans burger’.  

De Amerikaanse beurswaakhond SEC is een onderzoek gestart naar de vermeende malversaties bij de betaling van het bestuur van Nissan, maar door de overheidsshutdown (die dit weekend tijdelijk werd beëindigd) is het onderzoek nog niet vergevorderd.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

‘Nissan-topman kondigt vertrek aan’ | Automotive Online

‘Nissan-topman kondigt vertrek aan’

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Later dit jaar stapt Saikawa op bij het concern. (Foto: Nissan)

Nissan-topman Hiroto Saikawa heeft op een persconferentie gezegd dat hij later dit jaar opstapt als ceo van het bedrijf. Hij reageert daarmee op het vertrek van Ghosn bij Renault. Volgens Bloomberg stelt Saikawa dat het tijd is “om het stokje door te geven”. Hij wil eerst nog de governance-regels aanscherpen. 

Autonews Europe meldt dat de Franse president Macron in een telefoongesprek met de Japanse premier Shinzo Abe aangegeven heeft dat de nieuwe chairman van Renault, Jean-Dominique Senard, dat ook moet worden bij Nissan. Ook zou Macron gezegd hebben dat Ghosn al te lang vast zit. Hij stelde dit uit zorgen over het lot van een ‘Frans burger’.  

De Amerikaanse beurswaakhond SEC is een onderzoek gestart naar de vermeende malversaties bij de betaling van het bestuur van Nissan, maar door de overheidsshutdown (die dit weekend tijdelijk werd beëindigd) is het onderzoek nog niet vergevorderd.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.