‘Auto-industrie hoopvol gestemd over Brexit-deal’

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:
Foto: Shutterstock

Vooral de transitieperiode van 21 maanden waarin er niets verandert, is volgens de fabrikanten goed nieuws. “Brexit draait om schadebeperking, en met deze deal voorkomen we rampzalige consequenties die er zouden zijn geweest als er geen overeenkomst was gesloten”, tekent ANE op uit de mond van Mike Hawes, de ceo van SMMT, de Britse brancheorganisatie van autofabrikanten. “Dit is een eerste stap: we zijn op zoek naar zekerheid dat een Brexit geen negatieve gevolgen heeft voor de business.”

Aston Martin reageert voorzichtiger. “Ik weet niet of dit nou meer of minder zekerheid biedt – maar er ligt in ieder geval een plan”, aldus ceo Andy Palmer, wat niet betekent dat het bedrijf vooralsnog niet afziet van zijn noodstrategie om eventueel onderdelen in te vliegen. “Er is nog te veel onduidelijk.”Lees hier de mening van onze columnist Arjen de Jong over de Brexit.

Overigens zijn veel analisten er niet gerust op dat de deal door het parlement komt, schrijft Automotive News Europe. “Het wordt steeds waarschijnlijker dat er geen deal komt, of een tweede referendum en zelfs nieuwe verkiezingen behoren tot de mogelijkheden.” Momenteel verdedigt Theresa May de deal in het Britse parlement. 

Voor typegoedkeuringsinstanties als de RDW biedt de Brexit kansen. Lees hier waarom.

Geplaatst in rubriek:
Luberto van Buiten
Luberto van Buiten

Luberto van Buiten (’76) ging in 2006 aan de slag bij Automotive. Hij was als hoofdredacteur eindverantwoordelijk voor de redactionele inhoud van sites en magazines van het cluster Auto & Fleet van ProMedia, en beheerde voor Automotive de portefeuilles verhuur en leasing. In zijn vrije tijd speelt Luberto gitaar in Nederpopband Laagland, tennist en loopt – zo af en toe – hard. Op 1 januari 2023 maakte hij bij ProMedia de overstap naar de functie van uitgever bij de divisie Rail & Cargo.

‘Auto-industrie hoopvol gestemd over Brexit-deal’ | Automotive Online

‘Auto-industrie hoopvol gestemd over Brexit-deal’

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:
Foto: Shutterstock

Vooral de transitieperiode van 21 maanden waarin er niets verandert, is volgens de fabrikanten goed nieuws. “Brexit draait om schadebeperking, en met deze deal voorkomen we rampzalige consequenties die er zouden zijn geweest als er geen overeenkomst was gesloten”, tekent ANE op uit de mond van Mike Hawes, de ceo van SMMT, de Britse brancheorganisatie van autofabrikanten. “Dit is een eerste stap: we zijn op zoek naar zekerheid dat een Brexit geen negatieve gevolgen heeft voor de business.”

Aston Martin reageert voorzichtiger. “Ik weet niet of dit nou meer of minder zekerheid biedt – maar er ligt in ieder geval een plan”, aldus ceo Andy Palmer, wat niet betekent dat het bedrijf vooralsnog niet afziet van zijn noodstrategie om eventueel onderdelen in te vliegen. “Er is nog te veel onduidelijk.”Lees hier de mening van onze columnist Arjen de Jong over de Brexit.

Overigens zijn veel analisten er niet gerust op dat de deal door het parlement komt, schrijft Automotive News Europe. “Het wordt steeds waarschijnlijker dat er geen deal komt, of een tweede referendum en zelfs nieuwe verkiezingen behoren tot de mogelijkheden.” Momenteel verdedigt Theresa May de deal in het Britse parlement. 

Voor typegoedkeuringsinstanties als de RDW biedt de Brexit kansen. Lees hier waarom.

Geplaatst in rubriek:
Luberto van Buiten
Luberto van Buiten

Luberto van Buiten (’76) ging in 2006 aan de slag bij Automotive. Hij was als hoofdredacteur eindverantwoordelijk voor de redactionele inhoud van sites en magazines van het cluster Auto & Fleet van ProMedia, en beheerde voor Automotive de portefeuilles verhuur en leasing. In zijn vrije tijd speelt Luberto gitaar in Nederpopband Laagland, tennist en loopt – zo af en toe – hard. Op 1 januari 2023 maakte hij bij ProMedia de overstap naar de functie van uitgever bij de divisie Rail & Cargo.