Uber betaalt datalek-gedupeerden 148 miljoen dollar

Maarten Bokslag Maarten Bokslag
Uber maakte vorig jaar 4,5 miljard dollar verlies. (foto: Shutterstock)

Taxidienst Uber betaalt 148 miljoen dollar aan claims van mensen die zich benadeeld voelen door een groot datalek bij het bedrijf, zo heeft Uber bevestigd. In 2016 lekten de adresgegevens van meer dan 50 miljoen Amerikaanse Uber-klanten en van 7 miljoen bestuurders uit. Van zo’n 600 duizend auto’s werden de kentekengegevens openbaar. Het datalek werd ruim een jaar geheim gehouden. Uber werd in die periode geplaagd door schandalen. Juni vorig jaar moest oprichter en ceo Travis Kalanick wegens een seksistische grap het bedrijf verlaten. Hij werd opgevolgd door Dara Khosrowshahi, die schoon schip heeft gemaakt bij het technologiebedrijf. Daarbij werd onder meer het datalek bekendgemaakt

De schikking van 148 miljoen dollar die nu is getroffen is de grootste vergoeding ooit voor het lekken van digitale gegevens, meldt financieel persbureau Bloomberg. Uber maakte vorig jaar 4,5 miljard dollar verlies, op een jaaromzet van 7,5 miljard dollar.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.