Vakbonden: Verkoop R&D-tak rukt hart uit Opel

Paul van den Bogaard Paul van den Bogaard
'Alleen productie, service en administratie geven het merk Opel geen ziel', vinden de bonden.(Foto: Opel)

“De verkoop  van Opels R&D-tak brengt de toekomst van Opel in gevaar”, laten de betrokken vakbonden vandaag weten in een reactie op berichten in de Franse media over de verkoop van een deel van Opels ontwikkelingscentrum in Russelsheim. Dat meldt Automotive News Europe.

De bonden eisen dat het Opel-management deze week nog tekst en uitleg komt geven op het gemeentehuis van Russelsheim. “Ons standpunt is helder: het verkopen van de ontwikkelingstak brengt de toekomst van Opel in gevaar”, aldus de bonden in een persbericht. “Het technologische hart van het merk Opel klopt in ontwikkeling. Productie, service en administratieve taken kunnen het merk geen identiteit verschaffen zonder het R&D center.”Lees ook de column van Arjen de Jong: Opel is niet voor iedereen.

De Franse krant Le Monde citeerde afgelopen dinsdag uit een intern document van eind mei, waarin Opel en PSA meldden dat zij externe partijen hebben benaderd over de verkoop van vier losse onderdelen met een waarde van in totaal 500 miljoen euro en waar 3.980 mensen werken: ongeveer de helft van Opels ontwikkelingsstaf.

Geplaatst in rubriek:
Paul van den Bogaard
Paul van den Bogaard

Paul ('77) werkt sinds 2011 bij Automotive en richt zich in het bijzonder op Automotive Werkplaats. In zijn vrije tijd sleutelt hij aan klassiekers.