Inalfa Roof Systems duikt in het rood

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
Het in 2016 geopende hoofdkantoor van Inalfa Roof Systems. (Foto Inalfa)

Het bedrijf meldt het verlies van een kleine dertig miljoen in de deze week gepubliceerde jaarcijfers. In 2016 werd ruim drie miljoen euro winst geboekt.

Het bedrijf was sinds 2007 niet meer verlieslatend. Inalfa, dat in 2011 werd overgenomen door het Chinese staatsbedrijf BHAP, stelt in een toelichting op zijn jaarverslag dat het negatieve resultaat sterk is beïnvloed door een eenmalige afschrijving van 30 miljoen euro, maar wil deze afschrijving verder niet specificeren. 

Groeipijnen

Inalfa heeft naar eigen zeggen last van groeipijnen. De multinational heeft als ambitie binnen enkele jaren tot wereldmarktleider uit te groeien, maar moet hiervoor fikse investeringen in (nieuwe) bedrijfslocaties en projecten doen. Het bedrijf is optimistisch over de toekomst. Zo schrijft het dat “de orderportefeuille goed is gevuld” en de wereldwijde markt voor daksystemen groeit: Inalfa’s omzet groeide in 2017 daarbij harder dan de autoproductie.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

Inalfa Roof Systems duikt in het rood | Automotive Online

Inalfa Roof Systems duikt in het rood

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
Het in 2016 geopende hoofdkantoor van Inalfa Roof Systems. (Foto Inalfa)

Het bedrijf meldt het verlies van een kleine dertig miljoen in de deze week gepubliceerde jaarcijfers. In 2016 werd ruim drie miljoen euro winst geboekt.

Het bedrijf was sinds 2007 niet meer verlieslatend. Inalfa, dat in 2011 werd overgenomen door het Chinese staatsbedrijf BHAP, stelt in een toelichting op zijn jaarverslag dat het negatieve resultaat sterk is beïnvloed door een eenmalige afschrijving van 30 miljoen euro, maar wil deze afschrijving verder niet specificeren. 

Groeipijnen

Inalfa heeft naar eigen zeggen last van groeipijnen. De multinational heeft als ambitie binnen enkele jaren tot wereldmarktleider uit te groeien, maar moet hiervoor fikse investeringen in (nieuwe) bedrijfslocaties en projecten doen. Het bedrijf is optimistisch over de toekomst. Zo schrijft het dat “de orderportefeuille goed is gevuld” en de wereldwijde markt voor daksystemen groeit: Inalfa’s omzet groeide in 2017 daarbij harder dan de autoproductie.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.