‘Ford en Daimler stoppen gezamenlijke ontwikkeling brandstofcel’

Maarten Bokslag Maarten Bokslag
• Laatste update:
Vorig jaar presenteerde Mercedes de GLC met brandstofcel (foto: Shutterstock)

Dit meldt persbureau Reuters op basis van bronnen bij Ford.

The Automotive Fuel Cell Cooperation Corp in het Canadese Burnaby is het gezamenlijke bedrijf van Ford en Daimler, gericht op de ontwikkeling van brandstofcellen. Dit bedrijf is opgezet in 2013, telt 200 medewerkers en wordt deze zomer nog gesloten. 

Volgens Reuters zullen beide fabrikanten de ontwikkeling van brandstofcellen in eigen huis voortzetten.

Het lijkt er op dat Ford zijn plannen voor de verdere ontwikkeling van brandstofcellen op een laag pitje gaat zetten. Technisch directeur Raj Nair vertelde vorige maand aan de website Business Insider dat er dit jaar in elk geval geen Ford met brandstofcel komt. “Het is een beetje een kip-of-het-ei-kwestie”, legt Nair uit. “Om de technische ontwikkeling te pushen moeten er meer auto’s rijden. Maar er zijn veel te weinig tankstations. En zonder auto’s die waterstof tanken, komen die er ook niet.”

Ook Daimler is minder enthousiast over brandstofcellen dan enkele jaren terug. Het bedrijf zet nog steeds in op zowel brandstofcellen, als op volledig elektrische auto’s, maar de nadruk ligt op de tweede technologie. Ook hier speelt het probleem van de laad-infrastructuur, zo meldt Daimler op de site

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.