NEVS (voorheen Saab) vindt tweede Chinese financier

Maarten Bokslag Maarten Bokslag
• Laatste update:
De elektrische NEVS wordt gebouwd op basis van de Saab 9-3 (foro: NEVS)

Dit meldt NEVS (National Electric Vehicle Sweden) in een persbericht.

Het bedrijf is gevestigd in de voormalige Saabfabriek in Trollhättan. Daar wil het bedrijf elektrische auto’s produceren op basis van de voormalige Saab 9-3. Met de nieuwe financier komt dat streven voor de Zweden dichterbij. In dezelfde persconferentie werd ook aangekondigd dat GSR Capital in Trollhättan accu’s gaat produceren voor elektrische auto’s. Dat zouden de auto’s van NEVS zijn, maar ook van andere (Zweedse) autofabrikanten.

NEVS wordt al sinds de start in 2012 geplaagd door geldzorgen. In 2015 kwam het Chinese Panda New Energy met een grote order en het Chinese Tianjin BHIDA heeft een aandeel van 30 procent in het van oorsprong Zweedse bedrijf. De eerste auto’s van NEVS worden op dit moment in China geproduceerd. De basis bestaat uit een Saab 9-3, maar dan gebouwd rond een nieuwe elektrische aandrijflijn.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.

NEVS (voorheen Saab) vindt tweede Chinese financier | Automotive Online

NEVS (voorheen Saab) vindt tweede Chinese financier

Maarten Bokslag Maarten Bokslag
• Laatste update:
De elektrische NEVS wordt gebouwd op basis van de Saab 9-3 (foro: NEVS)

Dit meldt NEVS (National Electric Vehicle Sweden) in een persbericht.

Het bedrijf is gevestigd in de voormalige Saabfabriek in Trollhättan. Daar wil het bedrijf elektrische auto’s produceren op basis van de voormalige Saab 9-3. Met de nieuwe financier komt dat streven voor de Zweden dichterbij. In dezelfde persconferentie werd ook aangekondigd dat GSR Capital in Trollhättan accu’s gaat produceren voor elektrische auto’s. Dat zouden de auto’s van NEVS zijn, maar ook van andere (Zweedse) autofabrikanten.

NEVS wordt al sinds de start in 2012 geplaagd door geldzorgen. In 2015 kwam het Chinese Panda New Energy met een grote order en het Chinese Tianjin BHIDA heeft een aandeel van 30 procent in het van oorsprong Zweedse bedrijf. De eerste auto’s van NEVS worden op dit moment in China geproduceerd. De basis bestaat uit een Saab 9-3, maar dan gebouwd rond een nieuwe elektrische aandrijflijn.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.