‘Volkswagen vecht aanstelling sjoemelsherlock aan’

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
(Foto: Shutterstock)

De door een lagere rechtbank aangestelde auditor zou onderzoek moeten gaan doen naar de handelingen van het management voor en tijdens het dieselschandaal, waarbij de emissies in testomgeving werden gemanipuleerd. Volkswagen liet zelf onderzoek doen naar de sjoemelsoftware, maar publiceerde deze resultaten niet. Wel kwam het uiteindelijk tot een miljardenschikking in de VS.

Investeerders die miljarden verloren door het schandaal willen onderzoek naar de acties van het topmanagement en stapten naar de rechtbank in Celle. In november benoemde de rechtbank de speciale auditor en bepaalde daarbij dat VW niet tegen deze beslissing in beroep kon gaan. De fabrikant vindt dat daarmee zijn grondrechten worden geschonden, meldt de Süddeutsche Zeitung. Het is nog onbekend of het Hof de zaak aanneemt.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.