‘Duitse justitie arresteert Audi-medewerker’

Paul van den Bogaard Paul van den Bogaard

Dat meldt Automotive News Europe vandaag. De identiteit van de medewerker is onbekend.

Het is de eerste arrestatie bij Audi in Duitsland in verband met het dieselschandaal bij moederbedrijf Volkswagen. Het is niet bekend of de medewerker op dit moment nog in dienst is bij Audi en welke functie de persoon bekleedde. Volgens een woordvoerder van het Openbaar Ministerie in München gaat het niet om een directielid van Audi. Eerder dit jaar werden er invallen gedaan op het hoofdkantoor van Audi.

De arrestatie is het gevolg van een eigen onderzoek door de Duitse justitie en niet in opdracht van de Amerikaanse overheid, meldt het Duitse OM aan Automotive News Europe.

In de Verenigde Staten klaagde justitie in dezelfde week voormalig Audi-manager Giovanni Pamio aan. Hij zou ingenieurs van Audi de opdracht hebben gegeven software te ontwikkelen om Audi-diesels door de emissietesten te krijgen.

Geplaatst in rubriek:
Paul van den Bogaard
Paul van den Bogaard

Paul ('77) werkt sinds 2011 bij Automotive en richt zich in het bijzonder op Automotive Werkplaats. In zijn vrije tijd sleutelt hij aan klassiekers.