Sogefi bouwt spiraalverenfabriek in China

Paul van den Bogaard Paul van den Bogaard
• Laatste update:

De fabriek, waar spiraalveren voor personenauto’s geproduceerd gaan worden, moet eind 2018 operationeel zijn. De fabriek krijgt een oppervlakte van 8.000 vierkante meter en wordt in Wujiang gebouwd op het terrein waar Sogefi ook al stabilisatorstangen produceert. Samen met deze fabriek moet het nieuwe complex voor 70 miljoen euro omzet per jaar zorgen en werk bieden aan meer dan 300 mensen.

Sogefi wil met de nieuwe fabriek voldoen aan de toenemende vraag naar veren vanuit autofabrikanten. Sogefi is OE-leverancier van veren voor veel autofabrikanten. In de aftermarket is het concern alleen actief met filters (Purflux, Fiaam etc.). De vraag naar autoveren neemt volgens Sogefi alleen maar verder toe omdat ook in China steeds meer fabrikanten van bladveren overschakelen op spiraalveren.

Sogefi ceo Laurent Hebenstreit verwacht met de nieuwe fabriek vanaf 2023 voor 20 miljoen euro extra veren te kunnen verkopen. “En als de fabriek klaar is kunnen we onze Chinese klanten al onze chassisdelen aanbieden.”

Geplaatst in rubriek:
Paul van den Bogaard
Paul van den Bogaard

Paul ('77) werkt sinds 2011 bij Automotive en richt zich in het bijzonder op Automotive Werkplaats. In zijn vrije tijd sleutelt hij aan klassiekers.