Geely neemt belang in Proton en koopt Lotus

Bart Kuijpers Bart Kuijpers

Dat meldt Proton vandaag. Geely koopt het belang van DRB-hicom, dat honderd procent eigenaar is van Proton en Lotus. Beide partijen onderhandelen nog over de exacte voorwaarden. In augustus moet de deal rond zijn.

Geely, moeder van onder meer Volvo en het nieuwe merk Lynk & Co, voegt met Lotus een sportmerk toe aan het portfolio. Lotus kwakkelt al jaren. In Nederland zijn er in de afgelopen vijf jaar tien Lotussen geregistreerd. Proton stelde in 2014 voormalig Clepa-topman Jean-Marc Gales aan als ceo bij Lotus.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

Geely neemt belang in Proton en koopt Lotus | Automotive Online

Geely neemt belang in Proton en koopt Lotus

Bart Kuijpers Bart Kuijpers

Dat meldt Proton vandaag. Geely koopt het belang van DRB-hicom, dat honderd procent eigenaar is van Proton en Lotus. Beide partijen onderhandelen nog over de exacte voorwaarden. In augustus moet de deal rond zijn.

Geely, moeder van onder meer Volvo en het nieuwe merk Lynk & Co, voegt met Lotus een sportmerk toe aan het portfolio. Lotus kwakkelt al jaren. In Nederland zijn er in de afgelopen vijf jaar tien Lotussen geregistreerd. Proton stelde in 2014 voormalig Clepa-topman Jean-Marc Gales aan als ceo bij Lotus.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.