‘FCA splitst Italiaanse dealers Tipo in de maag’

Paul van den Bogaard Paul van den Bogaard

Dat meldt Autmotive News Europe.

De dealers ontdekten de auto’s eind februari in hun dealermanagementsysteem, meldt het internationale autobrancheblad. Volgens een van de bedrijven ging het ook nog eens om modellen in een weinig gevraagde specificatie. De Fiat Tipo verkoopt op thuismarkt Italië tot nu toe niet zoals verwacht. Ook in Nederland is het met dit jaar tot nu toe 191 exemplaren geen verkooptopper. Zo blijkt uit de meest recente cijfers van RDC.

Gezonde voorraad

De Italiaanse Fiat-retailers zeggen al te ruim in hun voorraad Tipo’s te zitten. Er worden er in heel Italië tot nu toe circa 4 duizend per maand verkocht. Volgens de Italiaanse dealervereniging UCIF hebben de Fiat-dealers in sommige gevallen voor acht tot negen maanden voorraad staan, waar de vereniging 1,5 tot 2 maanden als gezonde voorraad ziet.

Door de transactie zou er voor 90 miljoen euro aan voorraad van de boeken van FCA naar de dealers zijn geschoven. 

Geplaatst in rubriek:
Paul van den Bogaard
Paul van den Bogaard

Paul ('77) werkt sinds 2011 bij Automotive en richt zich in het bijzonder op Automotive Werkplaats. In zijn vrije tijd sleutelt hij aan klassiekers.

‘FCA splitst Italiaanse dealers Tipo in de maag’ | Automotive Online

‘FCA splitst Italiaanse dealers Tipo in de maag’

Paul van den Bogaard Paul van den Bogaard

Dat meldt Autmotive News Europe.

De dealers ontdekten de auto’s eind februari in hun dealermanagementsysteem, meldt het internationale autobrancheblad. Volgens een van de bedrijven ging het ook nog eens om modellen in een weinig gevraagde specificatie. De Fiat Tipo verkoopt op thuismarkt Italië tot nu toe niet zoals verwacht. Ook in Nederland is het met dit jaar tot nu toe 191 exemplaren geen verkooptopper. Zo blijkt uit de meest recente cijfers van RDC.

Gezonde voorraad

De Italiaanse Fiat-retailers zeggen al te ruim in hun voorraad Tipo’s te zitten. Er worden er in heel Italië tot nu toe circa 4 duizend per maand verkocht. Volgens de Italiaanse dealervereniging UCIF hebben de Fiat-dealers in sommige gevallen voor acht tot negen maanden voorraad staan, waar de vereniging 1,5 tot 2 maanden als gezonde voorraad ziet.

Door de transactie zou er voor 90 miljoen euro aan voorraad van de boeken van FCA naar de dealers zijn geschoven. 

Geplaatst in rubriek:
Paul van den Bogaard
Paul van den Bogaard

Paul ('77) werkt sinds 2011 bij Automotive en richt zich in het bijzonder op Automotive Werkplaats. In zijn vrije tijd sleutelt hij aan klassiekers.