Chinese internetreus stapt in Tesla

Luberto van Buiten Luberto van Buiten

Met de aankoop van de aandelen is Tencent de op vier na grootste aandeelhouder in Tesla, meldt persbureau Bloomberg vandaag op basis van de inschrijving bij de Amerikaanse beursautoriteit SEC. Tesla zocht investeerders om de productie van de nieuwe Model 3, een ‘midpriced’ elektrische auto, te kunnen financieren. De nieuwe aandeelhouder moet Tesla ook een betere uitgangspositie geven op de Chinese markt.

Tencent is onder andere eigenaar van Wechat, de Chinese equivalent van Whatsapp, aandeelhouder in Here (een telematicabedrijf van een consortium van autofabrikanten) en nu dus ook een van de grootste aandeelhouders in Tesla. Oprichter Elon Musk bezit met ruim 20 procent nog altijd de meeste aandelen in het bedrijf.

Geplaatst in rubriek:
Luberto van Buiten
Luberto van Buiten

Luberto van Buiten (’76) ging in 2006 aan de slag bij Automotive. Hij was als hoofdredacteur eindverantwoordelijk voor de redactionele inhoud van sites en magazines van het cluster Auto & Fleet van ProMedia, en beheerde voor Automotive de portefeuilles verhuur en leasing. In zijn vrije tijd speelt Luberto gitaar in Nederpopband Laagland, tennist en loopt – zo af en toe – hard. Op 1 januari 2023 maakte hij bij ProMedia de overstap naar de functie van uitgever bij de divisie Rail & Cargo.