‘Families Porsche- en Piëch dicht bij deal’

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Foto: Volkswagen

Vorige week werd bekend dat de Porsche-familie wil dat Ferdinand Piëch, die een kleine 15 procent van de aandelen heeft, zich terugtrekt uit de onderneming. Nu meldt Autonews dat de beide families al overeenstemming hebben bereikt over de aankoop van het aandelenpakket. Het pakket zou ruim een miljard euro waard zijn. Een deal zou de balans binnen het bedrijf doen doorslaan in het voordeel van de Porsche-tak, meldt Autonews.

De rel begon toen Ferdinand Piëch een voor Volkswagen belastende verklaring aflegde bij justitie.

Porsche Holding SE is ook eigenaar van Porsche Holding Salzburg, dat eerder deze maand PGA verkocht aan Emil Frey.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

‘Families Porsche- en Piëch dicht bij deal’ | Automotive Online

‘Families Porsche- en Piëch dicht bij deal’

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Foto: Volkswagen

Vorige week werd bekend dat de Porsche-familie wil dat Ferdinand Piëch, die een kleine 15 procent van de aandelen heeft, zich terugtrekt uit de onderneming. Nu meldt Autonews dat de beide families al overeenstemming hebben bereikt over de aankoop van het aandelenpakket. Het pakket zou ruim een miljard euro waard zijn. Een deal zou de balans binnen het bedrijf doen doorslaan in het voordeel van de Porsche-tak, meldt Autonews.

De rel begon toen Ferdinand Piëch een voor Volkswagen belastende verklaring aflegde bij justitie.

Porsche Holding SE is ook eigenaar van Porsche Holding Salzburg, dat eerder deze maand PGA verkocht aan Emil Frey.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.