Toyota investeert in Europese smaak

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:

Naast de uitbreiding van de faciliteit in België moet er nog een ‘styling center’ bijkomen. De investering volgt op de introductie van het Toyota New Global Architecture plan (TNGA), dat is opgezet om de universele modellen aan te passen aan de Europese smaak. “TNGA is niet alleen opgezet om kosten te besparen”, aldus Van Zyl. Op het TNGA-platform worden onder andere de C-HR en de nieuwe Prius Hybrid gebouwd. Het nieuwe center zal zich vooral richten op de facelifts die halverwege de levenscyclus worden gedaan.

Na de crisis in 2009 werd het aantal medewerkers in het r&d-center in Zaventem nog gehalveerd, van 832 in 2007 naar 487 begin dit jaar. Van Zyl vertelt Automotive News Europe niet hoeveel banen er mogelijk bijkomen.

Geplaatst in rubriek:
Luberto van Buiten
Luberto van Buiten

Luberto van Buiten (’76) ging in 2006 aan de slag bij Automotive. Hij was als hoofdredacteur eindverantwoordelijk voor de redactionele inhoud van sites en magazines van het cluster Auto & Fleet van ProMedia, en beheerde voor Automotive de portefeuilles verhuur en leasing. In zijn vrije tijd speelt Luberto gitaar in Nederpopband Laagland, tennist en loopt – zo af en toe – hard. Op 1 januari 2023 maakte hij bij ProMedia de overstap naar de functie van uitgever bij de divisie Rail & Cargo.