Takata-airbag noopt Daimler tot grote terugroepactie

Redactie Redactie
• Laatste update:

Niet in Europa
Volgens Mercedes-Benz Nederland-woordvoerder Huub Dubbelman heeft de recall geen betrekking op in Europa en dus Nederland geleverde voertuigen. “We hebben vanuit Stuttgart bevestigd gekregen dat het alleen om personenauto`s en bestelwagens gaat die voor de Amerikaanse markt bedoeld waren. In de modellen voor Europa zitten airbags van een andere leverancier of andere specificaties.” 

Er zijn meerdere autofabrikanten die problemen hebben met de Takata-airbags, die bij een aanrijding met een te hoge druk kunnen exploderen. Hierbij komen metaalsplinters vrij.

Tot nu toe zijn er wereldwijd tien gevallen bekend waarbij er mensen om het leven zijn gekomen door een exploderende Takata-airbag. De airbagfabrikant tast nog in het duister over de oorzaak van het defect.