Opel ontkent ‘geheime’ emissieverlagende update

Redactie Redactie
• Laatste update:

Uit een onderzoek van de VRT zou blijken dat Opel-dealers in het geheim een softeware-update op de Zafira’s Tourer 1.6 diesel uitvoeren, om de NOx omlaag te brengen. Volgens Opel heeft de betreffende update, 15-P-044, echter niets te maken met het veranderen van emissiewaarden. “En in aanvulling daarop: er zijn in 2015 ook niet eerder updates geweest met als doel de emissiewaarden te verbeteren”, zo meldt het bedrijf.

Topje van de ijsberg
Milieuorganisatie Transport&Environment reageerde eerder vandaag met de mededeling dat “Opels software emission fix laat zien dat het Volkswagen schandaal slechts het topje van de ijsberg is”. De organisatie wil van Opel weten waarom de update noodzakelijk was en hoe het effect op de emissie kan worden verklaard. Directeur Jos Dings gaf eind vorig jaar een interview  aan Automotive over Dieselgate.

Sinds bekend werd dat Volkswagen heeft geknoeid met software om de NOx-uitstoot van dieselvoertuigen te verlagen, liggen alle automerken onder een vergrootglas. In dat kader werd Opel ook al eerder verdacht van softwaremanipulatie.

Beeld: VRT. 

Opel ontkent ‘geheime’ emissieverlagende update | Automotive Online

Opel ontkent ‘geheime’ emissieverlagende update

Redactie Redactie
• Laatste update:

Uit een onderzoek van de VRT zou blijken dat Opel-dealers in het geheim een softeware-update op de Zafira’s Tourer 1.6 diesel uitvoeren, om de NOx omlaag te brengen. Volgens Opel heeft de betreffende update, 15-P-044, echter niets te maken met het veranderen van emissiewaarden. “En in aanvulling daarop: er zijn in 2015 ook niet eerder updates geweest met als doel de emissiewaarden te verbeteren”, zo meldt het bedrijf.

Topje van de ijsberg
Milieuorganisatie Transport&Environment reageerde eerder vandaag met de mededeling dat “Opels software emission fix laat zien dat het Volkswagen schandaal slechts het topje van de ijsberg is”. De organisatie wil van Opel weten waarom de update noodzakelijk was en hoe het effect op de emissie kan worden verklaard. Directeur Jos Dings gaf eind vorig jaar een interview  aan Automotive over Dieselgate.

Sinds bekend werd dat Volkswagen heeft geknoeid met software om de NOx-uitstoot van dieselvoertuigen te verlagen, liggen alle automerken onder een vergrootglas. In dat kader werd Opel ook al eerder verdacht van softwaremanipulatie.

Beeld: VRT.