Cecra-prognose: 1% groei autoverkoop in EU

Redactie Redactie
• Laatste update:

In 2014 werden er volgens de cijfers van Cecra 12,6 miljoen auto’s op naam gezet in de 28 EU-lidstaten. De autoverkoop groeide met 5,7 procent ten opzichte van het jaar ervoor. Alle grote automarkten lieten een groei zien, uiteenlopend van 3 procent in Frankrijk tot 18,4 procent in Spanje. Acea maakt aanstaande vrijdag de definitieve Europese verkoopcijfers bekend. 

RAI/Bovag blijft bij prognose
De Cecra-prognose is gebaseerd op data van de verschillende brancheverenigingen. Voor Nederland voorspelt de Cecra dit jaar zo’n 400 duizend registraties, een plus van 3,1 procent. Dit aantal is gebaseerd op de prognose die Bovag en RAI Vereniging een paar weken geleden doorgaven aan Cecra. 

De brancheverenigingen houden dus vooralsnog vast aan de prognose die ze afgaven in oktober, enige weken voordat de nieuwe, strenge belastingplannen voor 2016 bekend werden gemaakt. Verschillende branchepartijen verwachten dat deze plannen eind dit jaar een verkoophausse veroorzaken. 

De Cecra roept autofabrikanten op om zijn voorspellingen in acht te nemen bij het maken van Europese verkoopdoelstellingen.  

Importeurs ook voorzichtig
Automotive deed een rondgang langs de Nederlandse importeurs om een verkoopprognose voor dit jaar per merk op te tekenen. De importeurs blijken, net zoals vorig jaar, voorzichtig in hun verwachtingen. Als het gaat over de hele Nederlandse automarkt, dan gaat de helft van de importeurs mee in de prognose van Bovag. 

Lees het artikel over de verwachtingen voor de Nederlandse automarkt in Automotive 1, die vrijdag gedrukt verschijnt en die abonnees vanaf morgen online kunnen lezen.  

Cecra-prognose: 1% groei autoverkoop in EU | Automotive Online

Cecra-prognose: 1% groei autoverkoop in EU

Redactie Redactie
• Laatste update:

In 2014 werden er volgens de cijfers van Cecra 12,6 miljoen auto’s op naam gezet in de 28 EU-lidstaten. De autoverkoop groeide met 5,7 procent ten opzichte van het jaar ervoor. Alle grote automarkten lieten een groei zien, uiteenlopend van 3 procent in Frankrijk tot 18,4 procent in Spanje. Acea maakt aanstaande vrijdag de definitieve Europese verkoopcijfers bekend. 

RAI/Bovag blijft bij prognose
De Cecra-prognose is gebaseerd op data van de verschillende brancheverenigingen. Voor Nederland voorspelt de Cecra dit jaar zo’n 400 duizend registraties, een plus van 3,1 procent. Dit aantal is gebaseerd op de prognose die Bovag en RAI Vereniging een paar weken geleden doorgaven aan Cecra. 

De brancheverenigingen houden dus vooralsnog vast aan de prognose die ze afgaven in oktober, enige weken voordat de nieuwe, strenge belastingplannen voor 2016 bekend werden gemaakt. Verschillende branchepartijen verwachten dat deze plannen eind dit jaar een verkoophausse veroorzaken. 

De Cecra roept autofabrikanten op om zijn voorspellingen in acht te nemen bij het maken van Europese verkoopdoelstellingen.  

Importeurs ook voorzichtig
Automotive deed een rondgang langs de Nederlandse importeurs om een verkoopprognose voor dit jaar per merk op te tekenen. De importeurs blijken, net zoals vorig jaar, voorzichtig in hun verwachtingen. Als het gaat over de hele Nederlandse automarkt, dan gaat de helft van de importeurs mee in de prognose van Bovag. 

Lees het artikel over de verwachtingen voor de Nederlandse automarkt in Automotive 1, die vrijdag gedrukt verschijnt en die abonnees vanaf morgen online kunnen lezen.