Mogelijk nieuwe Mini in Born in 2016

Redactie Redactie
• Laatste update:

Hij wilde niet zeggen om wat voor soort model het zou gaan, maar op basis van de presentatie is het aannemelijk dat het een 4×4 of hybride wordt. Voor volgend jaar staat de bouw van een Mini Cabrio op de planning.

Hartmann liet de productieplannen doorschemeren tijdens zijn presentatie over de samenwerkingen die BMW sluit voor de productie van auto’s. “Nieuwe technologie maakt het mogelijk om intensief met externe partners samen te werken en toch grip te houden op het proces”, zei hij.

Nederland is voor BMW een interessant land omdat het een goede infrastructuur heeft en veel toeleveranciers heeft die werken voor OEM’s. “Ook zijn Nederlanders erg digiminded, en dat betekent dat nieuwe technologieën zoals head-up display snel worden geadopteerd. Zo’n instelling geeft een boost aan innovaties. Daarnaast stimuleert het overheidsbeleid nieuwe aandrijftechnologieën.”

Daarnaast, zo liet hij op een kaart zien, is Born voor BMW het centrum van het fabrieksnetwerk. Maar met die stelling kreeg Hartmann vooral de lachers op zijn hand.

Volgens Dagblad De Limburger betekent het nieuwe contract – dat binnen drie maanden zou worden getekend – duizend extra banen voor de fabriek in Born. Woordvoerder Nadia Landerloos van VDL/Nedcar zegt dat het bedrijf geen uitspraken doet over contractbesprekingen. “Het is aan onze klanten om daar iets over te zeggen. Er is in ieder geval nog geen contract getekend.”

Mogelijk nieuwe Mini in Born in 2016 | Automotive Online

Mogelijk nieuwe Mini in Born in 2016

Redactie Redactie
• Laatste update:

Hij wilde niet zeggen om wat voor soort model het zou gaan, maar op basis van de presentatie is het aannemelijk dat het een 4×4 of hybride wordt. Voor volgend jaar staat de bouw van een Mini Cabrio op de planning.

Hartmann liet de productieplannen doorschemeren tijdens zijn presentatie over de samenwerkingen die BMW sluit voor de productie van auto’s. “Nieuwe technologie maakt het mogelijk om intensief met externe partners samen te werken en toch grip te houden op het proces”, zei hij.

Nederland is voor BMW een interessant land omdat het een goede infrastructuur heeft en veel toeleveranciers heeft die werken voor OEM’s. “Ook zijn Nederlanders erg digiminded, en dat betekent dat nieuwe technologieën zoals head-up display snel worden geadopteerd. Zo’n instelling geeft een boost aan innovaties. Daarnaast stimuleert het overheidsbeleid nieuwe aandrijftechnologieën.”

Daarnaast, zo liet hij op een kaart zien, is Born voor BMW het centrum van het fabrieksnetwerk. Maar met die stelling kreeg Hartmann vooral de lachers op zijn hand.

Volgens Dagblad De Limburger betekent het nieuwe contract – dat binnen drie maanden zou worden getekend – duizend extra banen voor de fabriek in Born. Woordvoerder Nadia Landerloos van VDL/Nedcar zegt dat het bedrijf geen uitspraken doet over contractbesprekingen. “Het is aan onze klanten om daar iets over te zeggen. Er is in ieder geval nog geen contract getekend.”