Chrysler/Fiat: eerst geld zien voor we ev’s maken

Redactie Redactie
• Laatste update:

In plaats van elektrische aandrijflijnen willen de fabrikanten meer diesels en kleine benzinemotoren ontwikkelen. “Veel klanten willen CO2-uitstoot terugdringen maar zijn niet bereid hun levensstijl aan te passen of de kosten ervoor te betalen. Nog niet in ieder geval.” Volgens Lee kan het nog wel een decennium duren voor het wel zover is. 

Verlies
Chrysler en Fiat hebben geen hybride aandrijflijn en alleen de elektrische Fiat 500e. Die wordt in de VS alleen in Californië verkocht tegen dezelfde prijs als de reguliere Fiat 500. De fabrikant maakt daar dus verlies op. 

De fabrikanten zien meer heil in de ontwikkeling van efficiënte conventioneel aangedreven motoren. De brandstofbesparing die mogelijk is met dieselmotoren is vergelijkbaar met die van hybrides, zegt Lee, maar diesels leveren een betere prestaties. Bovendien valt er meer voordeel te halen uit het herontwerpen en ontwikkelen van onderdelen.