Porsche trakteert medewerkers

Redactie Redactie
• Laatste update:

Porsche heeft zo’n goed jaar achter de rug dat elke werknemer die onder de cao valt, een extraatje van 7.600 euro krijgt. In totaal gaat het om 8.500 mensen. Welke functie zij binnen het bedrijf hebben is niet van belang.

Porsche verkocht het afgelopen jaar tegen de 119.000 auto’s, meer dan ooit tevoren. “Voor die prestatie verdienen onze medewerkers een mooie bonus”, verklaarde OR-voorzitter Uwe Hück. Ook Matthias Müller, voorzitter van de raad van bestuur, was vol lof over de ongeëvenaarde inzet en flexibiliteit van het personeel: “Zijn vormen de motor van onze onderneming en daarom belonen wij hen met deze uitzonderlijke uitkering”.

Overigens telt Porsche 14.000 werknemers, maar een groot deel daarvan valt niet onder de cao en moet het dus ook zonder douceurtje stellen.