PSA voorziet winstdaling

Redactie Redactie
• Laatste update:

De Franse autofabrikant verwacht niet langer een duidelijk positief resultaat, maar gaat er nu vanuit break even te spelen. Oorzaak van de tegenvaller zijn de hevige concurrentie en een stijging van de prijzen voor grondstoffen enerzijds en tegenvallende afzetcijfers anderzijds. In het derde kwartaal daalde de totale omzet van de autodivisie met 1,6% tot 9,31 miljard, laat PSA weten.

Om het tij te keren, wil PSA in 2012 800 miljoen euro aan kostenbesparingen doorvoeren. Eerder al kondigde de autobouwer aan 10% van de arbeidsplaatsen in Frankrijk te willen schrappen. Voor meerdere fabrieken is tevens werktijdverkorting aangekondigd, laat PSA weten. Daarnaast wil PSA, net als concurrent Renault, een aantal feestdagen benutten om door middel van productiepauzes de voorraden te verminderen.