Renault-spion: ik mocht geld houden

Redactie Redactie
• Laatste update:

Volgens Tenenbaum’s advocaat heeft Renault-topman Christian Husson tijdens een vergadering over de spionagekwestie op 3 januari tegen zijn cliënt gezegd, dat hem geen vervolging te wachten zou staan als hij zich uit het Renault-concern zou terugtrekken.

Renault heeft een andere versie van de gebeurtenissen: er is wel tegen Tenenbaum gezegd dat hij beter de eer aan zichzelf kon laten door te vertrekken. Maar niet dat er geen rechtszaak zou volgen, dat hij het spionagegeld mocht houden en salaris doorbetaald zou krijgen.

Op 5 januari maakte Renault bekend dat er drie functionarissen waren ontslagen: Tenenbaum, Balthazard en Rochette werden vanwege `ethische’ redenen weggestuurd. Het zou gaan om het verkopen van geheime informatie over Renaullt’s EV-projecten. De betrokkenen ontkennen en hebben aangegeven dat ze Renault voor de rechter zullen slepen om ereherstel en een schadevergoeding te krijgen.

Renault-spion: ik mocht geld houden | Automotive Online

Renault-spion: ik mocht geld houden

Redactie Redactie
• Laatste update:

Volgens Tenenbaum’s advocaat heeft Renault-topman Christian Husson tijdens een vergadering over de spionagekwestie op 3 januari tegen zijn cliënt gezegd, dat hem geen vervolging te wachten zou staan als hij zich uit het Renault-concern zou terugtrekken.

Renault heeft een andere versie van de gebeurtenissen: er is wel tegen Tenenbaum gezegd dat hij beter de eer aan zichzelf kon laten door te vertrekken. Maar niet dat er geen rechtszaak zou volgen, dat hij het spionagegeld mocht houden en salaris doorbetaald zou krijgen.

Op 5 januari maakte Renault bekend dat er drie functionarissen waren ontslagen: Tenenbaum, Balthazard en Rochette werden vanwege `ethische’ redenen weggestuurd. Het zou gaan om het verkopen van geheime informatie over Renaullt’s EV-projecten. De betrokkenen ontkennen en hebben aangegeven dat ze Renault voor de rechter zullen slepen om ereherstel en een schadevergoeding te krijgen.