Onderdanig Acea wil overgangsperiode CO2

Redactie Redactie
• Laatste update:

“We kunnen deze doelstelling als industrie bereiken door middel van een integrale aanpak, een route die wij van harte ondersteunen”, zei Sergio Marchionne, ceo van Fiat en voorzitter van de Acea. Volgens hem kan dit bereikt worden door onder meer nieuwe technologie, CO2-gerelateerde belastingen en de bredere toepassing van biobrandstoffen.
De auto-industrie neemt volgens Marchionne weldegelijk zijn verantwoordelijkheid. “We rekenen echter wel op Europees beleid dat onze inspanningen ondersteunt. We hebben voldoende aanlooptijd nodig om aan zulke belangrijke wetgeving te voldoen. Wellicht kan er een overgangsperiode worden overwogen.” De voorzitter verwijst naar Japan, waar de overheid de eis van een maximale gemiddelde uitstoot heeft neergelegd van 138 gram per kilometer, per 2015.