Column Adriani | Onver­mijdbaar (2)

Hans Adriani Hans Adriani
• Laatste update:

Niet de aliassen van Boonstra. Weet u het nog? We zagen een TV opname van Boonstra zo tegen de tijd van de invoering van de Euro. Die invoering moest verkocht worden. We zagen Boonstra met een vage visionaire blik in zijn ogen. Hij keek wel verder dan 2017. Anders had hij niet zo gekeken. Het gepeupel zag het nog niet. Hij wel. We moesten aan de EURO. De gemeentesecretaris van Heemskerk heeft ook iets gelezen. En gehoord van Meneer de Burgemeester. Hij zet zijn blik op intelligent en oneindig en (s)preekt tegen de voltallige Heemskerkse gemeenteraad: “De komst van autonoom rijdende auto’s is onvermijdbaar. Het is in het algemeen belang.” De man heeft geen idee heeft waar het over gaat. Maar hij is mooi wel visionair! Hetzelfde is aan de hand in Den Haag, Parijs en New York. Laat me een voorspelling doen. Hou me eraan over 35 jaar.

Eenmaal per jaar is er de Vrije Auto Zondag.

Hans Adriani

Bel me als ik ongelijk had. Als ik gelijk had hoef je niet te bellen. Dan krijg ik een lintje of een eredoctoraat. Het scenario wordt als volgt: zomaar veiliger gaat niet lukken. Niet in combinatie met al die weggebruikers die zelf rijden en beslissen. Dus geen andere keuze. Die moeten van de weg af. In een referendum waarin zoals altijd de mensen die er geen verstand van hebben hun zin krijgen wordt een verbod op vrij rijdende auto’s afgekondigd. Het wordt een confrontatie tussen vrije rijders en autonome rijders.  De vrije rijders zullen zich verzetten, maar het onderspit delven. Tegen een onbewezen visie is niets bestand. Er zal wel een tegemoetkoming komen voor de vrije rijders. Eenmaal per jaar wordt er een Vrije Auto Zondag ingevoerd. Dan mag je met je vrije auto, waarbij je alle systemen nog kunt uitschakelen, de hele dag overal naar toe rijden op de manier waarop je zelf wilt. De autonomen moeten dan thuis blijven en hun vehikels worden centraal van overheidswege uitgeschakeld. Consequentie van autonoom. Een ander beslist. Lees dit scenario met een grijns. Maar onderschat het niet. Mijn programmeurs werken al dag en nacht aan het hacken van alle autonome systemen. Wij willen de baas worden over uw autonome auto.

Geplaatst in rubriek:
Hans Adriani
Hans Adriani

Adriani is Toyota-dealer buiten bedrijf en zit tegenwoordig in de IT. Deze langstzittende columnist van Automotive geeft elk nummer van Automotive Management zijn bijzondere kijk op de branche.

Column Adriani | Onver­mijdbaar (2) | Automotive Online

Column Adriani | Onver­mijdbaar (2)

Hans Adriani Hans Adriani
• Laatste update:

Niet de aliassen van Boonstra. Weet u het nog? We zagen een TV opname van Boonstra zo tegen de tijd van de invoering van de Euro. Die invoering moest verkocht worden. We zagen Boonstra met een vage visionaire blik in zijn ogen. Hij keek wel verder dan 2017. Anders had hij niet zo gekeken. Het gepeupel zag het nog niet. Hij wel. We moesten aan de EURO. De gemeentesecretaris van Heemskerk heeft ook iets gelezen. En gehoord van Meneer de Burgemeester. Hij zet zijn blik op intelligent en oneindig en (s)preekt tegen de voltallige Heemskerkse gemeenteraad: “De komst van autonoom rijdende auto’s is onvermijdbaar. Het is in het algemeen belang.” De man heeft geen idee heeft waar het over gaat. Maar hij is mooi wel visionair! Hetzelfde is aan de hand in Den Haag, Parijs en New York. Laat me een voorspelling doen. Hou me eraan over 35 jaar.

Eenmaal per jaar is er de Vrije Auto Zondag.

Hans Adriani

Bel me als ik ongelijk had. Als ik gelijk had hoef je niet te bellen. Dan krijg ik een lintje of een eredoctoraat. Het scenario wordt als volgt: zomaar veiliger gaat niet lukken. Niet in combinatie met al die weggebruikers die zelf rijden en beslissen. Dus geen andere keuze. Die moeten van de weg af. In een referendum waarin zoals altijd de mensen die er geen verstand van hebben hun zin krijgen wordt een verbod op vrij rijdende auto’s afgekondigd. Het wordt een confrontatie tussen vrije rijders en autonome rijders.  De vrije rijders zullen zich verzetten, maar het onderspit delven. Tegen een onbewezen visie is niets bestand. Er zal wel een tegemoetkoming komen voor de vrije rijders. Eenmaal per jaar wordt er een Vrije Auto Zondag ingevoerd. Dan mag je met je vrije auto, waarbij je alle systemen nog kunt uitschakelen, de hele dag overal naar toe rijden op de manier waarop je zelf wilt. De autonomen moeten dan thuis blijven en hun vehikels worden centraal van overheidswege uitgeschakeld. Consequentie van autonoom. Een ander beslist. Lees dit scenario met een grijns. Maar onderschat het niet. Mijn programmeurs werken al dag en nacht aan het hacken van alle autonome systemen. Wij willen de baas worden over uw autonome auto.

Geplaatst in rubriek:
Hans Adriani
Hans Adriani

Adriani is Toyota-dealer buiten bedrijf en zit tegenwoordig in de IT. Deze langstzittende columnist van Automotive geeft elk nummer van Automotive Management zijn bijzondere kijk op de branche.