Nieuwe kansen voor de remanufacturing industrie

Brand story • Rematec en het belang ervan voor de wereldwijde aftermarket industrie
Albert-Jan Cornelissen Albert-Jan Cornelissen
Foto: Rematec

Technologische trends zoals elektrificatie, gedeelde mobiliteitsplatforms, connectiviteit en autonoom rijden staan op het punt de automotive aftermarket sterk te beïnvloeden. Er is sprake van consolidatie in de hele toeleveringsketen en OEM’s nemen sterkere posities in.  Remanufacturing is een centrale pijler van de circulaire economie.

Met deze trends worden belangrijke thema’s zoals elektrische voertuigen, remanufacturing van batterijen en duurzame productie complexer en worden remanufacturing processen geavanceerder. De Rematec vakbeurs biedt duidelijkheid, inzichten en kansen in deze complexe tijden. In plaats van de bekende algemene aftermarket-beurzen heeft Rematec een echte focus op remanufacturing. Alle exposanten hebben hun reman experts beschikbaar. Dit maakt Rematec tot een niche en zeer gerichte vakbeurs.

Rematec richt zich op drie belangrijke pijlers:

Elektrische voertuigen

Elektrische voertuigen hebben lage gebruikskosten omdat ze minder bewegende delen voor onderhoud hebben en zijn ook zeer milieuvriendelijk omdat ze weinig of geen fossiele brandstoffen (benzine of diesel) gebruiken. Als gevolg van deze belangrijke elektrische paradigmaverschuiving, en om nieuwe strategieën voor te bereiden, moeten revisiebedrijven de nieuwe technische ontwikkelingen op de voet volgen en onmiddellijk beginnen met het bestuderen en onderzoeken van deze nieuwe systemen en hun nieuwe componenten.

Remanufacturing van batterijen

Het zwaartepunt van remanufacturing ligt bij de recycling van batterijen. De stijgende vraag naar batterijen in de hele wereld legt een grote druk op de schaarse hulpbronnen van de aarde. Aan het einde van de levensduur van een batterij is slechts een klein deel van de cellen niet meer bruikbaar. Dit betekent dat het potentieel voor herverwerking groot is, maar dat de traditionele benadering van herverwerking niet toepasbaar is.

Duurzame productie

De wereldwijde aandacht voor duurzaamheid en de circulaire economie. De remanufacturing industrie heeft de kennis en expertise in huis om duurzaam te produceren en de levenscyclus van producten te verlengen. Een groot en groeiend aantal bedrijven beschouwt duurzaamheid als een belangrijke doelstelling in hun strategie en bedrijfsvoering om de groei en het wereldwijde concurrentievermogen te vergroten.

Wat u kunt verwachten op Rematec 2023

Rematec Theater

Pioniers en vernieuwers zullen de toekomst van remanufacturing bespreken. Autoriteiten zullen de vooruitgang op economisch en milieugebied en de vele remanufacturing uitdagingen waarmee zij worden geconfronteerd, tonen.

NIEUW! Battery Pack Corner

De nadruk ligt op het recyclen van batterijen, wat in feite betekent dat de levensduur van het product of de component wordt verlengd. Dit betekent dat het potentieel voor remanufacturing groot is, maar dat de traditionele benadering van remanufacturing niet van toepassing is. Ervaar deze en vele andere oplossingen zelf in onze Battery Pack Corner.

Maak kennis met de expert

Bezoekers kunnen in een informele sfeer kennismaken met deskundigen op verschillende gebieden van de remanufacturing industrie.

Remanufacturer of the Year Awards

De RotY Awards zijn de meest prestigieuze erkenning van prestaties in de remanufacturing sector en de lijst van mensen die hebben gewonnen is een opmerkelijke opsomming van het talent in de sector. De RotY Awards benadrukken de enorme commerciële en milieuvoordelen van remanufacturing. Als uniek platform voor de industrie draagt Rematec bij tot een duurzamere wereld.

NIEUW! Reman Challenge 2023

Dit jaar organiseren we onze eerste Reman Challenge in samenwerking met BORG Automotive. De uitdaging richt zich op de beoordeling van de megatrends die naar verwachting de komende 5 tot 10 jaar van invloed zullen zijn op de automotive remanufacturing industrie. De studenten van verschillende universiteiten zullen voorstellen doen voor deze uitdagingen en krijgen op Rematec een platform om hun voorstellen te presenteren en te demonstreren.

Rematec 2023 vindt plaats van 27 tot 29 juni 2023 in RAI Amsterdam. Registreer uw gratis bezoek via deze link

Meer lezen over Vakbeurzen

Nieuwe kansen voor de remanufacturing industrie | Automotive Online

Nieuwe kansen voor de remanufacturing industrie

Brand story • Rematec en het belang ervan voor de wereldwijde aftermarket industrie
Albert-Jan Cornelissen Albert-Jan Cornelissen
Foto: Rematec

Technologische trends zoals elektrificatie, gedeelde mobiliteitsplatforms, connectiviteit en autonoom rijden staan op het punt de automotive aftermarket sterk te beïnvloeden. Er is sprake van consolidatie in de hele toeleveringsketen en OEM’s nemen sterkere posities in.  Remanufacturing is een centrale pijler van de circulaire economie.

Met deze trends worden belangrijke thema’s zoals elektrische voertuigen, remanufacturing van batterijen en duurzame productie complexer en worden remanufacturing processen geavanceerder. De Rematec vakbeurs biedt duidelijkheid, inzichten en kansen in deze complexe tijden. In plaats van de bekende algemene aftermarket-beurzen heeft Rematec een echte focus op remanufacturing. Alle exposanten hebben hun reman experts beschikbaar. Dit maakt Rematec tot een niche en zeer gerichte vakbeurs.

Rematec richt zich op drie belangrijke pijlers:

Elektrische voertuigen

Elektrische voertuigen hebben lage gebruikskosten omdat ze minder bewegende delen voor onderhoud hebben en zijn ook zeer milieuvriendelijk omdat ze weinig of geen fossiele brandstoffen (benzine of diesel) gebruiken. Als gevolg van deze belangrijke elektrische paradigmaverschuiving, en om nieuwe strategieën voor te bereiden, moeten revisiebedrijven de nieuwe technische ontwikkelingen op de voet volgen en onmiddellijk beginnen met het bestuderen en onderzoeken van deze nieuwe systemen en hun nieuwe componenten.

Remanufacturing van batterijen

Het zwaartepunt van remanufacturing ligt bij de recycling van batterijen. De stijgende vraag naar batterijen in de hele wereld legt een grote druk op de schaarse hulpbronnen van de aarde. Aan het einde van de levensduur van een batterij is slechts een klein deel van de cellen niet meer bruikbaar. Dit betekent dat het potentieel voor herverwerking groot is, maar dat de traditionele benadering van herverwerking niet toepasbaar is.

Duurzame productie

De wereldwijde aandacht voor duurzaamheid en de circulaire economie. De remanufacturing industrie heeft de kennis en expertise in huis om duurzaam te produceren en de levenscyclus van producten te verlengen. Een groot en groeiend aantal bedrijven beschouwt duurzaamheid als een belangrijke doelstelling in hun strategie en bedrijfsvoering om de groei en het wereldwijde concurrentievermogen te vergroten.

Wat u kunt verwachten op Rematec 2023

Rematec Theater

Pioniers en vernieuwers zullen de toekomst van remanufacturing bespreken. Autoriteiten zullen de vooruitgang op economisch en milieugebied en de vele remanufacturing uitdagingen waarmee zij worden geconfronteerd, tonen.

NIEUW! Battery Pack Corner

De nadruk ligt op het recyclen van batterijen, wat in feite betekent dat de levensduur van het product of de component wordt verlengd. Dit betekent dat het potentieel voor remanufacturing groot is, maar dat de traditionele benadering van remanufacturing niet van toepassing is. Ervaar deze en vele andere oplossingen zelf in onze Battery Pack Corner.

Maak kennis met de expert

Bezoekers kunnen in een informele sfeer kennismaken met deskundigen op verschillende gebieden van de remanufacturing industrie.

Remanufacturer of the Year Awards

De RotY Awards zijn de meest prestigieuze erkenning van prestaties in de remanufacturing sector en de lijst van mensen die hebben gewonnen is een opmerkelijke opsomming van het talent in de sector. De RotY Awards benadrukken de enorme commerciële en milieuvoordelen van remanufacturing. Als uniek platform voor de industrie draagt Rematec bij tot een duurzamere wereld.

NIEUW! Reman Challenge 2023

Dit jaar organiseren we onze eerste Reman Challenge in samenwerking met BORG Automotive. De uitdaging richt zich op de beoordeling van de megatrends die naar verwachting de komende 5 tot 10 jaar van invloed zullen zijn op de automotive remanufacturing industrie. De studenten van verschillende universiteiten zullen voorstellen doen voor deze uitdagingen en krijgen op Rematec een platform om hun voorstellen te presenteren en te demonstreren.

Rematec 2023 vindt plaats van 27 tot 29 juni 2023 in RAI Amsterdam. Registreer uw gratis bezoek via deze link

Meer lezen over Vakbeurzen