Grayhams en MAN starten 2023 met samenwerking

Brand Story • De samenwerking werd voor de jaarwisseling van 2022/2023 nog bezegeld met een handtekening van de MAN dealers.
Romy Wielinga Romy Wielinga
• Laatste update:
Beeld: Grayhams/MAN

Het nieuwe jaar is goed begonnen voor Grayhams en MAN Nederland. Na een uitgebreid selectieproces hebben alle individuele MAN dealers gezamenlijk gekozen voor Pinewood DMS (voorheen Pinnacle) van Grayhams.

MAN was op zoek naar een toekomstgericht en compleet DMS. Na het eerste contact met Grayhams, werd Pinewood DMS meegenomen in de overwegingen. Het traject dat volgde, mede begeleid door PON Automotive, richtte zich naast gebruiksvriendelijkheid ook op meer hedendaagse onderwerpen zoals security en privacy. Hiervoor zijn diverse controles uitgevoerd, waarna geconstateerd werd dat Pinewood DMS aan alle eisen voldoet. Voor de zomer gaat de eerste MAN dealer al live, waarna zo snel mogelijk de andere dealers volgen.

QUOTE Raphael van Ballegooijen (MANA):

“In de zoektocht naar een nieuw DMS hebben wij de beschikbare oplossingen vergeleken in meerdere deepdive sessies. Het gevoel bij Grayhams was van begin af aan goed, door hun persoonlijke betrokkenheid maar zeker de ervaring binnen de truckbranche. Wij gaan het komende traject dan ook met veel vertrouwen tegemoet om tot een succesvolle implementatie te komen”

Pinewood DMS is een volledige cloudoplossing en wordt gehost in de Microsoft Azure omgeving. Hierdoor is het systeem veilig, flexibel en zeer toegankelijk voor vernieuwingen in de software. Voor de gebruiker betekent dit een actueel systeem waarbij niet gewerkt hoeft te worden met verschillende versies.

De functionaliteiten van Pinewood DMS sluiten goed aan op de wensen van MAN. Van CRM, verkoop van voertuigen, receptie, werkplaats met geïntegreerde digitale werkorder en onderdelen tot de financiële administratie met een overzichtelijke BI-tool. Dit alles proces gestuurd, met behulp van diverse apps, zodat gebruikers optimaal ondersteund worden bij hun werkzaamheden. Er is ondersteuning op alle gebieden.

Grayhams en MAN starten 2023 met samenwerking | Automotive Online

Grayhams en MAN starten 2023 met samenwerking

Brand Story • De samenwerking werd voor de jaarwisseling van 2022/2023 nog bezegeld met een handtekening van de MAN dealers.
Romy Wielinga Romy Wielinga
• Laatste update:
Beeld: Grayhams/MAN

Het nieuwe jaar is goed begonnen voor Grayhams en MAN Nederland. Na een uitgebreid selectieproces hebben alle individuele MAN dealers gezamenlijk gekozen voor Pinewood DMS (voorheen Pinnacle) van Grayhams.

MAN was op zoek naar een toekomstgericht en compleet DMS. Na het eerste contact met Grayhams, werd Pinewood DMS meegenomen in de overwegingen. Het traject dat volgde, mede begeleid door PON Automotive, richtte zich naast gebruiksvriendelijkheid ook op meer hedendaagse onderwerpen zoals security en privacy. Hiervoor zijn diverse controles uitgevoerd, waarna geconstateerd werd dat Pinewood DMS aan alle eisen voldoet. Voor de zomer gaat de eerste MAN dealer al live, waarna zo snel mogelijk de andere dealers volgen.

QUOTE Raphael van Ballegooijen (MANA):

“In de zoektocht naar een nieuw DMS hebben wij de beschikbare oplossingen vergeleken in meerdere deepdive sessies. Het gevoel bij Grayhams was van begin af aan goed, door hun persoonlijke betrokkenheid maar zeker de ervaring binnen de truckbranche. Wij gaan het komende traject dan ook met veel vertrouwen tegemoet om tot een succesvolle implementatie te komen”

Pinewood DMS is een volledige cloudoplossing en wordt gehost in de Microsoft Azure omgeving. Hierdoor is het systeem veilig, flexibel en zeer toegankelijk voor vernieuwingen in de software. Voor de gebruiker betekent dit een actueel systeem waarbij niet gewerkt hoeft te worden met verschillende versies.

De functionaliteiten van Pinewood DMS sluiten goed aan op de wensen van MAN. Van CRM, verkoop van voertuigen, receptie, werkplaats met geïntegreerde digitale werkorder en onderdelen tot de financiële administratie met een overzichtelijke BI-tool. Dit alles proces gestuurd, met behulp van diverse apps, zodat gebruikers optimaal ondersteund worden bij hun werkzaamheden. Er is ondersteuning op alle gebieden.